MEĐU IZMEĐU

SRPSKI FORST ZA 21. VEK

144 pregleda

Forum za strateške studije (FORST) Instituta društvenih nauka predstavljen je medijima i javnosti kao istraživačka grupa, think tank, koja okuplja ugledne pojedince iz različitih istraživačkih, akademskih i državnih institucija. Cilj istraživanja FORST-a jeste anticipiranje budućih događaja u međunarodnim odnosima i strateških društvenih tokova u 21. veku. Ovo podrazumeva oblasti društvenih nauka, diplomatije, odbrane i bezbednosti, geopolitike i javne uprave s ciljem da se analitički istraže strateška globalna zbivanja.

U ovom smislu FORST će ponuditi svoje istraživačke usluge zainteresovanim partnerima iz oblasti javnih politika, nevladinog i korporativnog sektora u vidu obezbeđivanja kredibilnih i objektivnih analiza globalnih, evropskih i regionalnih tokova.

FORST, takođe, predstavlja i javnu platformu za dijalog o strateškim pitanjima unutar srpskog društva između različitih delova društva, kao i platformu za dijalog između naučne i akademske zajednice i javnih politika, odnosno platformu za komunikaciju između društvenih nauka i donoslilaca odluka u strateškim oblastima.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar