МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ТЕСЛИН УНУК ПРЕМИНУО

Вилијам Тербо (Јутјуб)

Најближи, до сада живи рођак Николе Тесле, Вилијам Бил Тербо, преминуо је 14. августа у својој кући у Њу Џерзију, у 89. години, сазнаје Танјуг из извора блиских породици. Никола Тесла је имао брата Данета и три сестре, најстарију Милку, старију Ангелину и најмлађу Марицу.

Вилијам Бил Тербо био је проналазач; и
данас су аутомобилски мењачи базирани
на једном од његових проналазака.

Тербо је унук старије Теслине сестре, Ангелине. Ангелина се удала за проту Николу Трбојевића и имали су петоро деце, три сина и две ћерке. Сви су били факултетски образован, и а четворо су били доктори наука. Ангелинин син, Никола Трбојевић је био Тербов отац.

Био је проналазач; и данас су аутомобилски мењачи базирани на једном од његових проналазака. Вилијам Бил Тербо, рођен је 10. априла 1930. године у Детроиту. После дипломирања на универзитету, радио је у области свемирске и ракетне индустрије у Лос Анђелесу, а од 1973. до пензионисања.

Супруга Бојана, из Србије, била му је и остала велика и стална подршка, до краја живота, у свему, а посебно у његовим активностима у промовисању живота и дела Николе Тесле. Тербо је често учествовао у међународним скуповима посвећеним Николи Тесли.

(Извор Танјуг)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар