MEĐU IZMEĐU

VRANJANCI U BEOGRADU

315 pregleda
Suzana Mišić Stanković

Monografija Znamenite ličnosti Vranjske gimnazije promovisana u Kući Kralja I Petra Karađorđeviaća.

Monografija Znamenite ličnosti Vranjske gimnazije promovisana je u dvorištu Kuće kralja Petra I Karađorđevića u Beogradu, u okviru manifestacije Duhovno i kulturno blago manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog.O knjizi su govorili direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković, recenzent Nada Petrović, Tomislav Simonović, Branislav Simonović i Nenad Stojiljković.

Dragan Mikić, predsednik Udruženja Vranjanaca u Beogradu Žuto cveće, organizatora ove desetodnevne manifestacije, izrazio je zadovoljstvo zbog organizacije događaja koji je okupio veliki broj bivših gimnazijalaca, sada uspešnih ljudi u Beogradu.

„Reč je o knjizi koja je nastajala tri godine i objavljena je u novembru 2021. godine, povodom 140. godišnjice Gimnazije ,Bora Stankovićʼ u Vranju.Obuhvata biografije 171 profesora, učenika i direktora ove škole i ovo je njena druga promocija, prethodna je bila u Vranju neposredno nakon objavljivanja, rekla je direktorka Mišić Stanković.

Citate iz knjige kčitali su bivši učenici Gimnazije Bora Stanković, a sada studenti Beogradskog univerziteta – Anja Kafedžiska i Đorđe Stojanović.Time se Vranjska gimnazije pridružila obeležavanju dve značajne godišnjice – 950 godina manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog i 100 godina od smrti kralja Petra I Karađorđevića. Promociji su prisustvovali i članovi redakcijskog odbora.

(Ilustracije Gimnazija Bora Stanković)

(Izvor VranjeNews)

O autoru

administrator

Ostavite komentar