МЕЂУ ИЗМЕЂУ

НИЈЕ ДОМ ВАНЗЕМАЉАЦА

Звезда Таби (Википедија)

Звезда Таби (Википедија)

Мистериозна звезда KIC 8462852 или Таби, за коју се веровало да би могла да буде „дом ванземаљаца”, заправо нема заштитну ванземаљску структуру, показала су нова истраживања. Звезда откривена 2009. године, удаљена 1.500 светлосних година од Земље, пажњу научника, али и јавности, привукла је када је тим астронома са Табетом Боџајианом са Јејла на челу описао необичне светлосне узорке.

 

Спроведено детаљно истраживање
заправо показује да је реч о свемирској
прашини која, крећући се испред звезде,
изазива „чудно понашање”.

Због тога су неки физичари веровали да је заправо реч о постојању џиновског соларног штита који окружује звезду, што би значило да су штит направиле ванземаљске цивилизације.

Окружена прашивом (Википедија)

Од тада научници покушавају да открију да ли би таква схватања могла да буду истинита или дођу до било каквих других сазнања. Чудно понашање ове звезде и све необичније тврдње научника учинила су овај објекат најмистериознијом звездом у универзуму.

Спроведено детаљно истраживање заправо показује да је реч о свемирској прашини која, крећући се испред звезде, изазива „чудно понашање”. То је закључак једногодишњег истраживања које су спровели научници проучавајући светлост ове звезде. Овакав закључак оповргава сва досадашња веровања о постојању заштитне ванземаљске структуре.

„Углавном је свемирска прашина разлог зашто се светлост звезде негде манифестује као мрачна, а негде као светла. Ново истраживање показује различите боје светлости стварају различити интензитети. Дакле, шта год пролази између нас и звезде није непрозирно, што би се очекивало од планете ванземаљске мегаструктуре”, наводи Боџајиан.

(Извор Б92)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар