MEĐU IZMEĐU

DIZAJN SVUDA U BEOGRADU

436 pregleda
Ilustracija

Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd, dvanaesti put zaredom organizuje seminar dizajna i brendiranja, BEST design WEEK, od 14. do 21. maja 2022. godine.

Seminar je kreirala lokalna grupa BEST Beograd i već niz godina uspešno napreduje i visoko se pozicionira, kako po kvalitetu obrazovanja koje nudi kroz radionice i predavanja, tako i po vizuelnom identitetu, kreativnosti i inovativnosti.Radionice su namenjene svim zainteresovanim studentima koji tek ulaze u svet dizajna i brendiranja, kao i onima koji imaju iskustvo, ali i želju da saznaju nešto novo. Cilj projekta je da se obezbedi besplatno savladavanje, napredovanje i usavršavanje na polju grafičkog dizajna, veb dizajna, 3D dizajna, digitalne fotografije i video montaže. Seminar se sastoji iz sedam radionica na kojima se obrađuju sledeće teme:

Graphic Design Basic– radionica na kojoj se studenti upoznaju sa osnovama grafičkog dizajna i korišćenjem adekvatnih softvera koji im omogućavaju da lako savladaju proces od ideje do realizacije.

Graphic Design Advanced– predstavlja mogućnost za studente koji već imaju predznanje na ovom polju, da svoje veštine korišćenja programa iz oblasti grafičkog dizajna usavrše kroz rad na brendiranju – kreiranju vizuelnog identiteta.

Graphic Design Advanced– studenti će se upoznati sa osnovama web dizajna kroz upoznavanje sa mogućnostima koje nude HTLM i CSS. Takođe, steći će i osnovna tehnička znanja o načinu funkcionisanja web sajtova.

Web Design Advanced – namenjen je za polaznike koji dobro poznaju osnove web dizajna i koji su savladali pisanje kodova ali im je potrebna pomoć i dodatno znanje o mogućnostima koje koji nudi kako bi učinili svoj sajt još boljim.

Digital Photography – ako želite da saznate šta je to potrebno za dobru fotografiju, koje su to osnove i teorijska znanja koja će vam koristiti i da, konačno, primenite svoje veštine fotografisanja bez upotrebe profesionalnog aparata, ova radionica je pravi izbor za vas.

Video Editing – u produkcijskom smislu montaža je od ključne važnosti. Video i audio zapisi su postali masovniji sadržaj, a sama veština montaže traženija nego ikad pre. Za studente koje privlači montaža video i audio sadržaja, kao i rad u najkorišćenijem softveru u te svrhe, ovo je definitivno pravi poziv.

3D Design – cilj ove radionice je sticanje znanja studenata u 3D dizajnu, vizualizacija projekata, kreiranje atraktivnih 3D modela i specijalnih efekata. Studenti će savladati tehnike upotrebe 3Ds Max programa za 3D dizajn i projektovanje.

Pored navedenih radionica organizujemo i dan predavanja posvećen trendovima savremenog dizajna – Design Insight. Cilj predavanja je da podstaknemo kreativnost studenata zainteresovanih da se bave dizajnom i brendiranjem, motivišemo njihov napredak kroz zanimljiva predavanja predavača i stručnjaka u svojoj oblasti. Ovim putem želimo da približimo koje su to mogućnosti, novi proizvodi, alatke i tehnologije u svetu dizajna, fotografije i video montaže. Predavanju će moći da prisustvuju svi učesnici, kao i zainteresovani studenti koji nisu učesnici radionica, uz prijavu. Prijave za učešće na BEST design WEEK su otvorene od 19. aprila do 2. maja na sajtu https://bdw.best.rs/ gde možete naći više informacija o projektu. Sve radionice su besplatne, a po završetku seminara, učesnici će dobiti sertifikat o učešću.

O autoru

administrator

Ostavite komentar