MEĐU IZMEĐU

DUŽINA ILI DEBLJINA?

1.302 pregleda

Prosečna dužina penisa u celom svetu je oko 13 santimetara, a istraživanje objavljeno u časopisu British Journal of Urology Internationalpokazalo je da je prosečan obim penisa 9,13 kad je u mirovanju, a oko 11,66 santimetara kad je u erekciji. A da li je za postizanje užitka važnija dužina ili debljina penisa?

Da bismo odgovorili na ovo pitanje, treba se osvrnuti na još jedan podatak – prosečna vagina je u stanju mirovanja dugačka oko 8 santimetara, a u trenutku kad je stimulirana i seksualno nadražena može dostići i 10 santimetara, navodi Gloria.hr.Previše dugačak penis mogao bi da predstavlja problem prilikom penetracije koja bi u tom slučaju mogla biti bolna jer bi penis ubadao u vrat materice. S druge strane, debeli penis bi mogao imati određene prednosti jer bi u kontaktu sa ivicom vagine mogao da pruži snažniji osećaj užitka.

Naime, vagina je u svom spoljašnjem delu bogata nervnim završecima koji su vrlo osetljivi na pritisak i stimulaciju koje vrši penis. Mnoge žene tako tvrde da je veličina bitna, ali da je debljina (i tehnika) ipak presudna.No, pokušajmo biti realni. Činjenica je da većina žena orgazam doživljava stimulacijom klitorisa, a ne samom penetracijom. Zato bi bilo bolje da, umesto da trčite po metar i merite dužinu ili debljinu penisa svog partnera, proverite zna li on uopšte gde se tačno nalazi klitoris i čemu služi.

(Izvor Nova.rs)

O autoru

administrator

Ostavite komentar