МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ДВА САТА ЗА БОЉИТАК

Shutterstock

Shutterstock

Људи који су имали до два сата слободног времена дневно рекли су да се осећају боље од оних који су имали мање. Међутим, они који су имали пет или више сати слободног времена рекли су да се осећају лошије. Истраживачи су открили да су људи с више слободног времена уопштено имали виши ниво субјективне добробити, али само до одређене тачке.

У новој студији, истраживачи су анализирали податке из два опсежна истраживања о томе како Американци проводе своје време. У анкетама је учествовало више од 35.000 испитаника. Људи који су имали до два сата слободног времена дневно уопштено су рекли да се осећају боље од оних који су имали мање слободног времена. Међутим, људи који су имали пет или више сати слободног времена дневно рекли да се осећају лошије. Према овим резултатима два то три сата слободног времена дневно је најбољи кључ за осећај задовољства.Иако је премало времена лоше, више времена није увек боље”, рекла је Мариса Шариф, која је водила истраживање.

Учесници истраживања веровали су да ће добробит бити угрожена ако се слободно време не искористи. Иако је тај експеримент био хипотетички, што је једно ограничење новог истраживања, засигурно је у складу са другим истраживањима која показују да то може да буде добро за ментално здравље људи. Наравно, оно што је продуктивно зависи од вас. Ако гледање два сата серије у слободно време чини срећнима, онда би то требало и да чините, пише HiffPost, преноси 24 сата. хр.

(Извор Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар