MEĐU IZMEĐU

„GUGLE”, GDE MI JE MOBILNI?

377 pregleda

Svakome se desilo, barem jednom u životu, da je negde ostavio ili izgubio telefon i da ne može da ga nađe. Dešava se i da telefon neko ukrade ili slučajno nađe i zadrži.

 Dok traje potraga, postoji par saveta koji će omogućiti da što pre pronađete svoj uređaj. Većina korisnika u Srbiji koristi android telefone koji su vezani za „Gugl” imejl nalog. „Gugl” svojim korisnicima daje mogućnost da nađu svoj uređaj preko Find my device) opcije.

Sve što je potrebno je da u podešavanjima svoga telefona uključite opciju fajnd maj divajs i da zatim na adresi google.com/android/find testirate da li „Gugl” nalazi vaš telefon putem bilo kog pretraživača. Ako ste sve uradili kako treba, telefon možete da locirate preko „Guglove mape” i, čak, da pratite njegovo kretanje, ako je, na primer, ostao u nekom vozilu ili ga je neko slučajno ili namerno pokupio. Kada dođete do lokacije gde je vaš telefon, ali i dalje ne vidite gde je, onda možete da ga pustite da zvoni, pritiskom opcije play sound iz vašeg veb pretraživača. Telefon će zvoniti najglasnije, čak, i ako je na sajlent režimu.

Kao još jedan vid zaštite, „Gugl” dozvoljava da odmah postavite i šifru na svoj telefon. Ova jedinstvena šifra koju sami odredite se postavlja u opciju secure device. Na taj način, osoba koja je uzela vaš uređaj, neće moći da ga otključa i ugasi ga. Najlepša stvar je što možete više uređaja da vežete za svoj „Gugl” nalog, tako da bilo koji pametni uređaj, kao što je tablet, telefon ili laptop, možete pronaći na ovaj način. Ovo provereno radi i potpuno je besplatno.

(Izvor RTS)

 

 

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar