МЕЂУ ИЗМЕЂУ

„ГУГЛЕ”, ГДЕ МИ ЈЕ МОБИЛНИ?

Илустрација (PC magazine)

Свакоме се десило, барем једном у животу, да је негде оставио или изгубио телефон и да не може да га нађе. Дешава се и да телефон неко украде или случајно нађе и задржи.

 Док траје потрага, постоји пар савета који ће омогућити да што пре пронађете свој уређај. Већина корисника у Србији користи андроид телефоне који су везани за „Гугл” имејл налог. „Гугл” својим корисницима даје могућност да нађу свој уређај преко Find my device) опције.

Све што је потребно је да у подешавањима свога телефона укључите опцију фајнд мај дивајс и да затим на адреси google.com/android/find тестирате да ли „Гугл” налази ваш телефон путем било ког претраживача. Ако сте све урадили како треба, телефон можете да лоцирате преко „Гуглове мапе” и, чак, да пратите његово кретање, ако је, на пример, остао у неком возилу или га је неко случајно или намерно покупио. Када дођете до локације где је ваш телефон, али и даље не видите где је, онда можете да га пустите да звони, притиском опције play sound из вашег веб претраживача. Телефон ће звонити најгласније, чак, и ако је на сајлент режиму.

Као још један вид заштите, „Гугл” дозвољава да одмах поставите и шифру на свој телефон. Ова јединствена шифра коју сами одредите се поставља у опцију secure device. На тај начин, особа која је узела ваш уређај, неће моћи да га откључа и угаси га. Најлепша ствар је што можете више уређаја да вежете за свој „Гугл” налог, тако да било који паметни уређај, као што је таблет, телефон или лаптоп, можете пронаћи на овај начин. Ово проверено ради и потпуно је бесплатно.

(Извор РТС)

 

 

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар