МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ХОЋЕ ЛИ СКИТЕ КЛОНИРАТИ

Илустрација

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је наговијестио да би Русија могла клонирати групу скитских војника чији посмртни остаци леже у Сибиру већ 3.000 година.

У априлу он је рекао да би било могуће нешто направити с ДНK скитских ратника, ако не овцу Доли”. Посмртни остаци леже очувани у пермафросту у сибирској тундри.Већ смо обавили неколико експедиција, многе ствари су потврђене, али је остало још много посла”, казао је Сергеј Шојгу. Иако министар није директно рекао да ће клонирати скитске ратнике, својим изјавама је то наговестио.

Скити су били група номадских ратника, људи који су живели између 9. и 2. века пре Христа, а за њих се верује да потичу од северне Монголије до Ирана. У коначници су ишли северно до Сибира, али су се кретали и великим делом Евроазије. Њихови посмртни остаци су откривени пре два десетлећа у области Тува у Сибиру. Званично, данас је немогуће клонирати људе, па тај процес и даље остаје фикција. Осим што је технички тешко, постоји етичка и морална забринутост, а сам покушај био би илегалан.

Многи људи сматрају да би се клонирањем добила прецизна реплика прве особе, но то није случај. Истина је да би физички изгледале идентично, али карактер не би био исти јер то зависи од окружења у којем особа одраста и живи. С друге стране, клонирање животиња је реалност и примењује да би се очувале неке угрожене врсте.

(Извор Kликс)

О аутору

Stanko

Оставите коментар