MEĐU IZMEĐU

HOLOGRAFSKO ŠTAMPANJE

386 pregleda
Pozadinsko dubinsko svetlo (Kurc)

Čuvena svetska kompanija „Leonard Kurc” je na sajmu Fakuma 2017. u Fridrishafenu (Nemačka) predstavila nove dizajne za pozadinsko osvetljenje u automobliskoj  industriji. Koristeći vrata kao primer, pokazala je kako se upotrebljava promenljivo pozadinsko svetlo za dan i noć s menjanjem boja i njuhovog intenziteta. Pored površinske obrade, prikazani su dizajni s više boja s posebnim efektom dubine, gde je trodimenzionalni izgled bio posebno upečatljiv kao rezultat pozadinskog osvetljenja.

Novina je kombinovanje holografskih slika i svetlosti. Zahvaljujući ovom prototipu, koji koristi holografsku tehnologiju u postupku patentiranja, posetioci su imali priliku da zavire u budući holografski dizajn na kontrolnim elementima i displejima.

Većina funkcija pozadinskog svetla može raditi i na visokoprovodljivim senzorima velikog kapaciteta, ugrađenim u svim sajamskim uzorcima, koje poizvodi kompanijin ogranak „Polil ce”. Kontrolišu se s jednim, s više dodira i bez dodira.

Na kompanijskom štandu demonstrirano je kako se kompleksne plastične komponente obrađuju hromom. Posetioci su uživo gledali postupak tople štampe poslednje generacije na mašini „geba 32/SW”, s logičkim kontrolerom koji se programira, interaktivnim korisničkim pristupom i servoupravljanjem, koji će se koristiti za obrađivanje hromom radijatorskih rešetki sa zahtevnom geometrijom.

Kurz

„Kurc grupa” je svetski lider u toploj štampi i tehnologiji oblaganja, koja razvija, proizvodi i prodaje široku lepezu proizvoda za obradu površina, dekoraciju, obeležavanje i zaštitu od falsifikovanja i mnoštvo mašina i alata za štampanje. Ima više 5.000 zaposleni u 14 fabrika u Evropi, Aziji i SAD, 24 međunarodna ogranka i globalnu mrežu agencija i prodavaca.

Anton Sinakijevič

 

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar