RAZGOVORNIK

ISCELJUJUĆA SVETLOST

545 pregleda
Oleg Sorokin (VrdaPulse)

„Hiperpolarizovana svetlost iz ,bioptrona’ je kvantna terapija koja sigurno daje značajne rezultate. Izlaganje ovoj vrsti svetlosti poboljšava funkcionalno stanje organizma i pokreće prirodne mehanizme samoregulacije, zarastanje, i isceljenje”, ističe prof dr. Oleg Sorokin, predsednik kompanije BioKvant-a i izvršni direktor kompanije VedaPulse.


MA Olja Lopušanski

Kompanija Zepter International već tri i po decenije uveliko promoviše zdrav život, koristeći najsavremenije tehnologije, a jedna od njih je „bioptron”. Ovaj medicinski uređaj je poprimio status lidera u svetlosnoj terapiji, pomažući milionima ljudi širom sveta u prevenciji mnogih bolesti, oporavku i ozdravljenju! Već pet godina naša kompanija uspešno sarađuje sa poznatom kompanijom VedaPulse, koja proizvodi uređaje za kvantnu dijagnostiku. Budući da obe kompanije lansiraju mnoge revolucionarne proizvode, i Zepter International i VedaPulse u sinergiji uvećavaju svoje potencijale u misijama zdravlja.


Filip Cepter, predsednik Zepter International, i profesor Oleg Sorokin.

Prof. dr Oleg Sorokin, čije se ime vezuje za klasično zapadnjačko akademsko obrazovanje iz kliničke imunologije,je predsednik BioKvant-a i izvršni direktor VedaPulse-a, Naučnik željan istraživanja, svoj istraživački rad je započeo u eminentnoj laboratoriji za neuroimunologiju u Institutu za kliničku imunologiju Ruske akademije medicinskih nauka. Istovremeno, dr Sorokin proučava tradicionalnu medicinu (TM). Interakcija ova dva dijametralno suprotna pristupa u lečenju, omogućila su mu da postane vrsni inovativni naučnik koji uživa veliki ugled u svetu kvantne medicine.

Olja Lopušanski:Profesore Sorokin, izumeli ste softverski modul, nazvan bioptron personalni kvantni program fizioterapije”. Šta je bilo presudno kada ste se odlučili da integrišete bioptron u VedaPulse programe rehabilitacije?

Oleg Sorokin:Pre svega, moje interesovanje za hiperpolarizovanu svetlost iz „bioptronapovezano s činjenicom da sam naučnik koji se bavi fiziologijom. Stoga sam odmah shvatio mehanizme delovanja hiperpolarizovane svetlosti na ljudski organizam. U efikasnost terapija hiperpolarizovanom svetlošću sam verovao od početka, bez ikakvih sumnji! A verovao sam u to, jer se principi isceljivanja zasnivaju na jasnim naučnim dokazanim činjenicama koje se mogu objasniti sa stanovišta fiziologije: hiperpolarizovana svetlost iz „bioptrona” je kvantna terapija koja sigurno daje značajne rezultate. Izlaganje ovoj vrsti svetlosti poboljšava funkcionalno stanje organizma i pokreće prirodne mehanizme samoregulacije, zarastanje, i isceljenje!

Lopušanski: Kako izgleda protokol vedapulse-bioptron?

Sorokin:Protokol je vrlo jednostavan. Petominutni pregled pacijenta kojim pratimo srčani ritam (pomoću metode fonografije sa kardio-intervalima), omogućava nam da registrujemo funkcionalno stanje glavnih sistema i organa. Odmah nakon tih pet minuta generišemo personalizovani plan fizioterapije za aplikaciju hiperpolarizovane svetlosti iz „bioptronana bioaktivne zone.

Lopušanski: Možemo slobodno da reći da se ovde zapravo radi o kvantnoj dijagnostici, kvantnoj medicini i kvantnom telu, zar ne?

Sorokin: Apsolutno. Jedinstvenost ove uspešne metode bioregeneracije se ogleda u interakciji dve visoke tehnologije: vedapulse i bioptron. Uticaj hiperpolarizovane svetlosti na refleksogene zone (koje su prethodno određene vedapulse-om) daje značajne rezultate u lečenju mnogih bolesti. Koristeći obe tehnologije, možemo da postignemo vrsne rezultate u lečenju.

Lopušanski: Dakle, all in one: i dijagnostika i tretman isceljivanja. Vedapulse omogućava procenu kompletnog stanja organizma koje uključuje skrining (skeniranje funkcionalnog stanja organizma), a odmah nakon toga nastupa regeneracija i revitalizacija organizma hiperpolarizovanom svetlošću iz uređaja „bioptron”?

Sorokin: Da. Pored dijagnostike, naš program ima u ponudi i terapiju (rehabilitaciju). Dakle, ne radi se samo o dijagnostici, jer kompanija VedaPulse nudi programe rehabilitacije. Svakoj dijagnostikovanoj osobi pružamo personalizovani program bioregenerativne terapije: Bioptron – personalizovani kvantni fizioterapijski program”. Tretman se temelji na klasičnom kliničkom fizioterapijskom pristupu jer uključuje stimulaciju marma tačaka i akupunkturnih tačaka.

Lopušanski: Na osnovu procene dijagnostičkih rezultata pre i posle izlaganja hiperpolarizovanoj svetlosti šta možete da zaključite?

Sorokin:Prvo što možemo da pročitamosa našeg dijagnostičkog uređaja jeste energetski potencijal‚ odnosno vitalnost osobe. Kada se ukaže nizak nivo energije i vitalnosti, nakon samo desetominutnog tretmana izlaganja bioptronu”, nivo vitalnosti se uvećava. Koristecći hiperpolarizovanu svetlost, mi ustvari dodajemo neophodne dopunske resurse (energija) i obnavljamo telo. Na taj način, se pripremamo da se uhvatimo u koštac sa svim mogućim stresogenim faktorima, a i sa suočavanjem sa bolestima.

Dakle, kada uočimo neravnotežu u energijama u određenom sistemu (organu) pre izlaganja bioptronu”i kada nakon izlaganja utvrdimo korekciju u energijama (harmonizacija), za nas je to živopisni vizuelni materijal u radu s pacijentom – dokaz o dokazivosti, ali i efikasnosti metode kvantne terapije bioptronom”.

Lopušanski: Tokom naučne konferencije koju je organizovalo Međunarodno udruženje za promociju i razvoj kvantne medicine, sproveli ste eksperiment vedapulse-bioptron. Naučna publika je bila oduševljena Vašim rezultatima!

Sorokin:Izabrali smo dobrovoljca iz publike, gospodina starog šezdesetak godina. VedaPulse dijagnostikom smo utvrdili da ta osoba ima smanjen energetski potencijal, što sa stanovišta kliničke fiziologije znači smanjen adaptivni potencijal u borbi sa stresogenim faktorima. Odmah nakon izlaganja hiperpolarizovanoj svetlosti, analizirali smo parametre, i utvrdili dvostruko uvećanje adaptivnih sposobnosti u relaciji određenih organa i sistema kod kojih je prethodno bila neuravnoteženost. Zaključili smo da bioptron” može efikasno da utiče na bioenergiju na kvantnom nivou! Ovaj eksperiment je po mom mišljenju značajan dokaz da ove dve tehnologije mogu veoma uspešno da se kombinuju. Dijagnostički potencijal VedaPulse-a je ogroman, a kada ga integrišemo s bioptronom”, dobijamo novi kvalitet rada s pacijentima!

Lopušanski: Živimo u čudnom turbulentnom periodu pandemije kovida-19, kada optimalno funkcionisanje imunološkog sistema igra presudnu ulogu u ljudskim životima. U jednom intervjuu ste izjavili da je „bioptron efikasno sredstvo za detoksikaciju organizma i da kao takav ima bitnu ulogu u prevenciji kovid-19 infekcije?

Sorokin: Svakako, uvideli smo da primena bioptrona” na određene biološki aktivne zone pomaže u smanjenju metaboličkog stresa, jer može da utiče na efikasan rad detoksikacionih sistema. Naime, „bioptron” stimuliše i jača detoksikacione sisteme: pre svega jetru i bubrege. Stoga on ima bitnu ulogu u prevenciji kovid-19 infekcije.Veoma bitna stavka: ljudsko telo ima jedinstvene pomagače. Ovi pomagači su mikrobiota debelog creva i drugih delova organizma. Jaka mikrobiota je odgovorna za jak imunitet – ako je mikrobiota u optimalnom stanju, onda je i naš imunološki sistem dobar i optimalno funkcioniše.

Pomoću uređaja vedapulse možemo da odaberemo koje ćemo refleksogene zone da stimulišemo bioptron” hipersvetlošću i na taj način ćemo da održavamo mikrobiotu na nivou limfoidnog tkiva povezanog sa sluzokožom. Bioptron” može sveobuhvatno da podrži mikrobiotu i shodno tome u velikoj meri da zaštiti organizam tokom ovog pandemijskog perioda!

Lopušanski: Dalaj Lama kaže ‚‚Sve što jeste, jeste samo zato što komunicira sa svime. Ništa nije za sebe, sve ima svoju egzistenciju u Drugome”. Postulati tradicionalne, odnosno holističke medicine i epigenetike su nam tokom pandemije postali jasniji?

Sorokin:Tradicionalna medicina tvrdi da ogroman broj bolesti nastaje kao posledica nezdravog životnog stila. Stoga je zdrav san, pravilna ishrana, dovoljna fizička aktivnost 100% uspešan recept koji vam omogucćava da sprečite razvoj većine bolesti. Zdrav način života je pravilo kojim se ja rukovodim!

Lopušanski:Upravo ste potvrdili i Zepterov koncept zdravog načina života, a to su šest stubova zdravlja: zdrav san, zdrava ishrana, zdrava voda, zdrav vazduh, zdravo vežbanje i dnevna doza zdrave bioptron”hipersvetlosti… Živeli!

O autoru

administrator

1 komentar

  • Sve pohvale i za ovaj zanimljiv i neobičan intervju, posebno autorki. Baš ima šta da se čita u elektronskom izdanju naše Galaksije.

Ostavite komentar