MEĐU IZMEĐU

U SATELITSKOM OBLAKU

215 pregleda

Ruska buduća orbitalna svemirska stanica platformu za održavanje, popravku i punjenje goriva svemirskih letelica imaće svoj oblak” satelita.Rusija planira u orbiti oko Zemlje izgradi vlastitu orbitalnu stanicu koja će se zvati Ruska orbitalna servisna stanica (ROSS), otkrio je za agenciju TASS Vladimir Solovjov, glavni dizajner korporacije Energia Space Rocket i dopisni član Ruske akademije nauka.

Eskadrila satelita će, možda, biti napravljena za ROSS. Verujemo da će to biti nešto novo u svemirskoj tehnologiji, jer će oblak svemirskoh letelica leteti na 100 do 200 kilometara od stanice i svaki imati svoj specifični zadatak, rekao je Vladimir Solovjov.Buduća ruska orbitalna stanica imaće i modul saspoljašnjom platformom za održavanje, popravku i punjenje gorivom svemirskih letelica.Ako se nešto dogodi svemirskoj letelici, mali svemirski tegljač mogao bi joj se približiti i dovući je do stanice.

Spomenuta korporacija za svemirske rakete spremna je da se uhvati u koštac s tim projektom, ako joj pripadne taj zadatak.U aprilu ove godine zamenik ruskog premijera najavio je da će Rusija krenuti u projekat izgradnje vlastite svemirske stanice zbog stanja na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS). Kasnije je šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin izjavio da je pomenuta korporacija dobila zadatak napraviti prvi osnovni modul za novu rusku orbitalnu stanicu do 2025. godine, a posao je u toku.

Izvor Zimo

O autoru

administrator

Ostavite komentar