РАЗГОВОРНИК

ИСЦЕЉУЈУЋА СВЕТЛОСТ

Олег Сорокин (VrdaPulse)

Олег Сорокин (VrdaPulse)

„Хиперполаризована светлост из ,биоптрона’ је квантна терапија која сигурно даје значајне резултате. Излагање овој врсти светлости побољшава функционално стање организма и покреће природне механизме саморегулације, зарастање, и исцељење”, истиче проф др. Олег Сорокин, председник компаније BioKvant-a и извршни директор компаније VedaPulse.


МА Оља Лопушански

Компанија Zepter International већ три и по деценије увелико промовише здрав живот, користећи најсавременије технологије, а једна од њих је „биоптрон”. Овај медицински уређај је попримио статус лидера у светлосној терапији, помажући милионима људи широм света у превенцији многих болести, опоравку и оздрављењу! Већ пет година наша компанија успешно сарађује са познатом компанијом VedaPulse, која производи уређаје за квантну дијагностику. Будући да обе компаније лансирају многе револуционарне производе, и Zepter International и VedaPulse у синергији увећавају своје потенцијале у мисијама здравља.


Филип Цептер, председник Zepter International, и професор Олег Сорокин.

Проф. др Олег Сорокин, чије се име везује за класично западњачко академско образовање из клиничке имунологије, је председник BioKvant-a и извршни директор VedaPulse-a, Научник жељан истраживања, свој истраживачки рад је започео у еминентној лабораторији за неуроимунологију у Институту за клиничку имунологију Руске академије медицинских наука. Истовремено, др Сорокин проучава традиционалну медицину (ТМ). Интеракција ова два дијаметрално супротна приступа у лечењу, омогућила су му да постане врсни иновативни научник који ужива велики углед у свету квантне медицине.

Оља Лопушански: Професоре Сорокин, изумели сте софтверски модул, назван биоптрон персонални квантни програм физиотерапије”. Шта је било пресудно када сте се одлучили да интегришете биоптрон у VedaPulse програме рехабилитације?

Олег Сорокин: Пре свега, моје интересовање за хиперполаризовану светлост из „биоптрона повезано с чињеницом да сам научник који се бави физиологијом. Стога сам одмах схватио механизме деловања хиперполаризоване светлости на људски организам. У ефикасност терапија хиперполаризованом светлошћу сам веровао од почетка, без икаквих сумњи! А веровао сам у то, јер се принципи исцељивања заснивају на јасним научним доказаним чињеницама које се могу објаснити са становишта физиологије: хиперполаризована светлост из „биоптрона” је квантна терапија која сигурно даје значајне резултате. Излагање овој врсти светлости побољшава функционално стање организма и покреће природне механизме саморегулације, зарастање, и исцељење!

Лопушански: Kако изгледа протокол vedapulse-bioptron?

Сорокин: Протокол је врло једноставан. Петоминутни преглед пацијента којим пратимо срчани ритам (помоћу методе фонографије са кардио-интервалима), омогућава нам да региструјемо функционално стање главних система и органа. Одмах након тих пет минута генеришемо персонализовани план физиотерапије за апликацију хиперполаризоване светлости из „биоптрона на биоактивне зоне.

Лопушански: Можемо слободно да рећи да се овде заправо ради о квантној дијагностици, квантној медицини и квантном телу, зар не?

Сорокин: Апсолутно. Јединственост ове успешне методе биорегенерације се огледа у интеракцији две високе технологије: vedapulse и bioptron. Утицај хиперполаризоване светлости на рефлексогене зоне (које су претходно одређене vedapulse-ом) даје значајне резултате у лечењу многих болести. Kористећи обе технологије, можемо да постигнемо врсне резултате у лечењу.

Лопушански: Дакле, all in one: и дијагностика и третман исцељивања. Vedapulse омогућава процену комплетног стања организма које укључује скрининг (скенирање функционалног стања организма), а одмах након тога наступа регенерација и ревитализација организма хиперполаризованом светлошћу из уређаја „биоптрон”?

Сорокин: Да. Поред дијагностике, наш програм има у понуди и терапију (рехабилитацију). Дакле, не ради се само о дијагностици, јер компанија VedaPulse нуди програме рехабилитације. Свакој дијагностикованој особи пружамо персонализовани програм биорегенеративне терапије: Биоптрон – персонализовани квантни физиотерапијски програм”. Третман се темељи на класичном клиничком физиотерапијском приступу јер укључује стимулацију марма тачака и акупунктурних тачака.

Лопушански: На основу процене дијагностичких резултата пре и после излагања хиперполаризованој светлости шта можете да закључите?

Сорокин: Прво што можемо да прочитамо са нашег дијагностичког уређаја јесте енергетски потенцијал‚ односно виталност особе. Kада се укаже низак ниво енергије и виталности, након само десетоминутног третмана излагања биоптрону”, ниво виталности се увећава. Kористецћи хиперполаризовану светлост, ми у ствари додајемо неопходне допунске ресурсе (енергија) и обнављамо тело. На тај начин, се припремамо да се ухватимо у коштац са свим могућим стресогеним факторима, а и са суочавањем са болестима.

Дакле, када уочимо неравнотежу у енергијама у одређеном систему (органу) пре излагања биоптрону” и када након излагања утврдимо корекцију у енергијама (хармонизација), за нас је то живописни визуелни материјал у раду с пацијентом – доказ о доказивости, али и ефикасности методе квантне терапије биоптроном”.

Лопушански: Током научне конференције коју је организовало Међународно удружење за промоцију и развој квантне медицине, спровели сте експеримент vedapulse-bioptron. Научна публика је била одушевљена Вашим резултатима!

Сорокин: Изабрали смо добровољца из публике, господина старог шездесетак година. VedaPulse дијагностиком смо утврдили да та особа има смањен енергетски потенцијал, што са становишта клиничке физиологије значи смањен адаптивни потенцијал у борби са стресогеним факторима. Одмах након излагања хиперполаризованој светлости, анализирали смо пaраметре, и утврдили двоструко увеćање адаптивних способности у релацији одређених органа и система код којих је претходно била неуравнотеженост. Закључили смо да биоптрон” може ефикасно да утиче на биоенергију на квантном нивоу! Овај експеримент је по мом мишљењу значајан доказ да ове две технологије могу веома успешно да се комбинују. Дијагностички потенцијал VedaPulse-а је огроман, а када га интегришемо с биоптроном”, добијамо нови квалитет рада с пацијентима!

Лопушански: Живимо у чудном турбулентном периоду пандемије ковида-19, када оптимално функционисање имунолошког система игра пресудну улогу у људским животима. У једном интервјуу сте изјавили да је „биоптрон ефикасно средство за детоксикацију организма и да као такав има битну улогу у превенцији ковид-19 инфекције?

Сорокин: Свакако, увидели смо да примена биоптрона” на одређене биолошки активне зоне помаже у смањењу метаболичког стреса, јер може да утиче на ефикасан рад детоксикационих система. Наиме, „биоптрон” стимулише и јача детоксикационе системе: пре свега јетру и бубреге. Стога он има битну улогу у превенцији ковид-19 инфекције. Веома битна ставка: људско тело има јединствене помагаче. Ови помагачи су микробиота дебелог црева и других делова организма. Јака микробиота је одговорна за јак имунитет – ако је микробиота у оптималном стању, онда је и наш имунолошки систем добар и оптимално функционише.

Помоћу уређаја vedapulse можемо да одаберемо које ćемо рефлексогене зоне да стимулишемо биоптрон” хиперсветлошћу и на тај начин ћемо да одржавамо микробиоту на нивоу лимфоидног ткива повезаног са слузокожом. Биоптрон” може свеобухватно да подржи микробиоту и сходно томе у великој мери да заштити организам током овог пандемијског периода!

Лопушански: Далај Лама каже ‚‚Све што јесте, јесте само зато што комуницира са свиме. Ништа није за себе, све има своју егзистенцију у Другоме”. Постулати традиционалне, односно холистичке медицине и епигенетике су нам током пандемије постали јаснији?

Сорокин: Традиционална медицина тврди да огроман број болести настаје као последица нездравог животног стила. Стога је здрав сан, правилна исхрана, довољна физичка активност 100% успешан рецепт који вам омогуцћава да спречите развој већине болести. Здрав начин живота је правило којим се ја руководим!

Лопушански: Управо сте потврдили и Zepterov концепт здравог начина живота, а то су шест стубова здравља: здрав сан, здрава исхрана, здрава вода, здрав ваздух, здраво вежбање и дневна доза здраве биоптрон” хиперсветлости… Живели!

О аутору

Stanko

1 коментар

  • Sve pohvale i za ovaj zanimljiv i neobičan intervju, posebno autorki. Baš ima šta da se čita u elektronskom izdanju naše Galaksije.

Оставите коментар