MEĐU IZMEĐU

JABUKOVO SIRĆE OPASNO

754 pregleda

Kad su u pitanju kućni lekovi, često se pominje jabukovo sirće. Mnogi ga smatraju lekom za sve, od štucanja do akni, neki čak veruju da je ključan za mršavljenje.Ne može se poreći da je jabukovo sirće puno enzima, probiotika, kao i da pomaže u regulaciji šećera u krvi. Ali sve više stručnjaka upozorava prekomerne potrošače jabukovog sirćeta na nuspojave koje se povezuju sa njegovim konzumiranjem.Dijetetičarka Eli Kriger kaže da je jabukovo sirće kiselina sa kojom treba postupati pažljivo, piše „Vašington post”.

„To je moćna kiselina koja može da bude opasna. Može da izazove opekotine na nežnom tkivu usne duplje i jednjaka id a dovede do erozije zuba”, objasnila je Kriger.Jabukovo sirće može da prouzrokuje mučninu i druge gastrointestinalne probleme, pa ako osećate ovakve neprijatnosti, možda je vreme da smanjite njegovo konzumiranje.Neprijatne simptome moguće je izbeći ako jabukovo sirće razblažite sa vodom ili ga koristite samo kao začin u omiljenoj salati.

„Uvek sam za to da sirće bude deo ishrane, ali kada se konzumira u kombinaciji sa povrćem. Volumen vlakana i vode u povrću pomoći će vam da budete siti i hidrirani što prirodno pomaže proces varenja hrane i održavanja telesne težine”, kaže nutricionista Keri Glasmen.Osim toga, sirće gotovo da uopšte nema kalorija, za razliku od kremastih preliva koji su prave kalorijske bombe.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

2 komentara

  • Sramota!!! Prenosite baljezgarije Washington posta. Ništa u gornjem članku nije istina. Ako ste i vi na platnom spisku farmakomafije, onda izvinite. Inače, bilo bi pošteno da obrišete ovu stranicu.

  • Pero, vidite da je komentar objavljen, uprkos korišćenju uvredljivih reči koje ne priliče vaspitanom odraslom čoveku. Ujedno saznajete da Galaksija nije ni na čijem platnom spisku, pa ni tom iz farmakomafije koji možda imate. Svaku stranicu ćete moći da obrišete kada budete napravili vlastiti naučni magazin, zašto to ne pokušate? Stanko Stojiljković

Ostavite komentar