MEĐU IZMEĐU

SENZOR ČUVA DETE U AUTU

161 pregleda

Kompanija Tesla radi na novom senzoru za detekciju pokreta koji bi mogao detektovati dete ostavljeno u vrućem automobilu.

„Tesla traži odobrenje Federalne komisije za komunikacije (FCC) da plasira tehnologiju na tržište. Ova tehnologija koristi zasad nelicencirane radarske senzore koji nisu dozvoljeni po važećim zakonima.U aplikaciji je navedeno da bi se senzori koristili za smanjenje rizika od toplotnog udara kod dece, zaštitu putnika od povreda prilikom aktiviranja zaštitnih jastuka, podsjećanje na vezanje sigurnosnog pojasa i poboljšanje sistema za prevenciju krađe”.

„Tesla namerava da koristi radarski sistem za merenje veličine tela da bi se napravila razlika između odraslih osoba i dece. Ovo bi moglo pomoći u optimizaciji aktiviranja vazdušnog jastuka prilikom saobraćajne nesreće, što je efikasnije od analize težine osobe koju koriste senzori ugrađeni u sedišta.Nacionalna administracija za sigurnost na autoputevima je ustanovila da je 2018. i 2019. godine od toplotnog udara u automobilima umrlo više od 50 dece, uglavnom nakon što ih je neko zaboravio.Zasad nije poznato da li će i kada ovi senzori biti u Teslinim vozilima.

(Izvor Kliks)

O autoru

administrator

Ostavite komentar