MEĐU IZMEĐU

SENZOR ČUVA DETE U AUTU

Pexels

Kompanija Tesla radi na novom senzoru za detekciju pokreta koji bi mogao detektovati dete ostavljeno u vrućem automobilu.

„Tesla traži odobrenje Federalne komisije za komunikacije (FCC) da plasira tehnologiju na tržište. Ova tehnologija koristi zasad nelicencirane radarske senzore koji nisu dozvoljeni po važećim zakonima. U aplikaciji je navedeno da bi se senzori koristili za smanjenje rizika od toplotnog udara kod dece, zaštitu putnika od povreda prilikom aktiviranja zaštitnih jastuka, podsjećanje na vezanje sigurnosnog pojasa i poboljšanje sistema za prevenciju krađe”.

„Tesla namerava da koristi radarski sistem za merenje veličine tela da bi se napravila razlika između odraslih osoba i dece. Ovo bi moglo pomoći u optimizaciji aktiviranja vazdušnog jastuka prilikom saobraćajne nesreće, što je efikasnije od analize težine osobe koju koriste senzori ugrađeni u sedišta. Nacionalna administracija za sigurnost na autoputevima je ustanovila da je 2018. i 2019. godine od toplotnog udara u automobilima umrlo više od 50 dece, uglavnom nakon što ih je neko zaboravio. Zasad nije poznato da li će i kada ovi senzori biti u Teslinim vozilima.

(Izvor Kliks)

O autoru

Stanko

Ostavite komentar