MEĐU IZMEĐU

JEDNA MISTERIJA MANJE

411 pregleda

Dugo najavljivana knjiga Misterije i kako ih se rešiti”, Miodraga Ivaniševića, našeg autora od prvog broja, pojavila se ovih dana u izdanju ugledne kuće „Vulkan iz Beograda.

Za verne čitaoce „Galaksije, a i sve ostale, svečano objavljujemo: Jedna msiterija je rasvetljena! Dugo najavljivana knjiga Misterije i kako ih se rešiti”, Miodraga Ivaniševića, našeg autora od prvog broja, pojavila se ovih dana u izdanju ugledne kuće „Vulkan iz Beograda. Pretpostavljamo da ste ostavili mesto na polici pokraj njegovog prvog bestselera – „Rebusi i kako ih se rešiti.

A izdavač je nesvakidašnje spisateljsko delo ovako najavio: „Do sada su objavljivane raznovrsne knjige o (ne)rešenim svetskim misterijama, poput Atlantide, letećih tanjira, kristalne lobanje, Bermudskog trougla, Torinskog platna, Svetog grala i drugih. Čitaoci koji imaju afiniteta prema temama koje određujemo kao misteriozne ne uspevaju da ugase svoju radoznalnost, i vrlo ih je teško ubediti u njihovo konačno rešenje. Često je problem samo započet, te ovakve teme u većini slučajeva ostaju otvorene…

Miodrag Ivanišević svoje delo koncipira tako da se, s jedne strane, nadovezuje na literaturu posvećenu različitim svetskim i domaćim misterijama, ali pokušava i da pronađe valjani odgovor na brojne nerazrešene teme. Zagonetki ima vrlo mnogo, ali se postavlja pitanje gde se skriva istina o njima, odnosno njihov Šampolion, koji će se u ovoj knjizi pojaviti kao otkrovenje i njene redove približiti čitaocima.

Čitajući ovu knjigu stupićete u blizak odnos s pojmom misterija, saznaćete kako i gde su nastale, čemu su služile, i čemu još uvek služe. Videćete da jedna misterija može da se posmatra na više znatno različitih načina, ali i da se jednom rešena misterija može, ili mora, rešavati ponovo, iz početka, jer se njeno rešenje vremenom zaboravi. Možda neko, jedino ispravno, čeka samo na nas da ga otkrijemo.”

Autoru i izdavaču da poželimo da se prvo izdanje, u broširanom povezu, razgrabi za nekoliko dana, jer ovo jedinstveno štivo u nas to, svakako, zavređuje. Prvi susret znatiželjnika s piscem zakazan je za subotu, 24 oktobra, u 17 sati u „Vulkanovoj knjižari u TC „Ušće na Novom Beogradu. Ne morate da zapisujete, skoknite samo na sajt „Galaksije pre nego što krenete u pustolovinu. Znajte da vas čekaju 400 uzbudljivih stranica, protkanih novim tajnama!

O autoru

administrator

3 komentara

  • S nestrpljenjem sam iščekivao dugo najavljivanu knjigu Miiodraga Ivaniševića, čije neobične eseje na stranicama Galaksije čitam od prvog dana. Ptedhodno izdanje istog autora, Rebusi i kako ih se rešiti, ostavio me je bez reči. Srećno!

  • Čestitam u svoje ime, te u ime Enigmatskog kluba „Kikinda“. Ponosni smo što u svom članstvu imamo ovog dobrog čoveka (talentovanog svestranog umetnika).

Ostavite komentar