МЕЂУ ИЗМЕЂУ

КУПИТЕ НАЈМАЊИ МОБИЛНИ

Screenshot Clubit

Screenshot Clubit

У временима када смо опседнути величином или резолуцијом екрана телефона, количином меморије и складишта или бројем камера које могу да се сместе на уређај, тржиште нуди и друге екстреме – најмање телефоне који су доступни.

Међу таквим телефонима је и „занко тајни Т1 – вероватно најмањи функционални телефон који се може пронаћи на тржишту. „занко тајни Т1 је дугачак свега 46,7 милиметара и тежак је 13 грама. И поред тако малих димензија, телефон се може похвалити добром функционалношћу. Ту је могућност обављања позива, слања текстуалних и СМС порука. Може да ускладишти укупно 300 телефонских бројева и до 50 СМС порука. Телефон има величину ОЛЕД екрана од 12,5 милиметара, подржава нано-СИМ картице, користи микро УСБ интерфејс и напаја га 200мАх батерија која траје до три дана. Ту је и блутут конекција за слушање музике, а могуће „занко тајни Т1 синхронизовати са смартфоном.

Још један модел, који спада у категорију најмањих функционалних телефона, јесте Л8Стар БМ70. Телефон је дугачак 61,8 милиматaра и има ширину од 23,6 мм. Може се наћи и на нашем тржишту, у огласима где се продаје по цени од око 2.500 динара. Такође је потпуно функционалан – нуди опције позивања, слања СМС порука, има дуал-СИМ подршку, батерија му траје два дана и има могућност измене гласа (коју нуди и „занко тајни Т1).

Упркос томе што произвођачи ових телефона сугеришу да је њихова намена да се користе у хитним случајевима, временом су пронашли потпуно другачију сврху. Када су се овако мали телефони појавили на тржишту, постојале су иницијативе да се њихова дистрибуција забрани. Произвођачи су оптуживани да овакве уређаје праве с намером да се кријумчаре у затворима, где могу да избегну мере детекције због своје величине и могућности преношења, преноси Б92.

(Извор Спутњик)

О аутору

Stanko

Оставите коментар