MEĐU IZMEĐU

OBUJ SE BEZ SAGINJANJA

266 pregleda

Patike su namenjene osobama s fizičkim i zdravstvenim poteškoćama, ali bez sumnje, obradovaće i one malo lenje.

Američka kompanija Najki dizajnirala je patike pod nazivom Fluease Go, koje možete obuti i skinuti tako da se pritom ne morate saginjati ili, kako ih reklamiraju – patike u koje doslovno uletite, a par će koštati 120 dolara.U kompaniji ističu da se pri obuvanju njihovih novih patika ne morate koristiti rukama jer su dizajnirane tako da u njih jednostavno gurnete stopalo, piše CNBC.

Nike Fluease Go namenjene su osobama s fizičkim i zdravstvenim poteškoćama, ali bez sumnje, obradovaće i one malo lenje. Patike su namenjene svima, ne samo osobama koje se bave sportom, već i onima koji se bave ostalim vrstama fizičkih aktivnosti. Izvršni direktor Mark Parker 2008. je saznao da je radnik firme pretrpeo moždani udar i da više ne može da koristi jednu ruku. Odlučio je da jednog od svojih najboljih dizajnera Tobija Hatfilda angažuje na izradi patika koje zahtevaju ograničenu spretnost, što je nakon višegodišnjih napora 2015. rezultiralo tehnologijom Flyease.Dakle, reč je o tehnologiji patika koje su se mogle obuti jednom rukom jer su se mogle pričvrstiti patentnim zatvaračem i zatvoriti na čičak.

Šest godina kasnije Najki je unapredio tehnologiju i nastao je novi model – FlyEase Go. Patike imaju fleksibilan mehanizam koji olakšava obuvanje i skidanje. Zapravo, potrebno je samo gurnuti stopalo u obuću.Kad se ne nose inovativne patike su u otvorenom položaju i deo im je u nagibu od oko 30 stepeni. Reč je o delu koji se pomera gore-dole, zahvaljujući potpornom nosaču zgloba ugrađenom u patike.

„Ove patike u skladu su s vremenom u kojem živimo u doba pandemije kovida, rekla je u intervjuu Sara Rajnertsen, menadžerka odeljenja FlyEase Innovation. Patike će koštati 120 dolara, a kompanija će na tržištu ponuditi dva modela u različitim bojama s flourescentnim detaljima. Prodaja bi trebalo da počne 15. marta, a prvi će modeli, kako stoji u saopštenju proizvođača, biti namenjeni odabranim članove kompanijine zajednice. Svi ostali moći će da ih kupe nešto kasnije tokom godine.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar