MEĐU IZMEĐU

PRIZNANJE MILANU NEŠIĆU

221 pregleda
Ilustracija

Veliko priznanje doživeo je nedavno „Galaksijin dugogodišnji autor Milan D. Nešić. Iako po obrazovanju elektroinženjer (diplomirao na ETF-u u Beogradu), on decenijama nastoji da dokaže da je Albert Ajnštajn načinio grešku u svojim proračunima i tumačnjeima, i to je potkrepio u svojim naučnim esejima u našem naučnom magazinu. Zanimljivo je da su ih izvesni poznati međunardni časopisi preneli na engleskom – jedni samo elektronski jer štampano izdanje nemaju, a drugi u štampanom obliku.

Milan Nešić

U septembru mu je, po svemu sudeći, stigla najvažnija potvrda i ohrabrenje, jer mu je naučni časopis Journal of Modern and Applied Physics, uvršćen na čuvenoj SCI (Science Citation Index) listi, objavio naučni rad pod nazivom Entropy Passage Through the Black Hole Singularity in Active Galaxies (vidi sažetak ispod).

Iako u poodmaklim godinama života, neumorni Milan D. Nešić nastavlja svoju naučnoistraživačku bitku da pokaže i dokaže da je „otac teorije relativnosti na jednom mestu omašio. Uz najiskrenije čestitike svom autoru, „Galaksija poziva sve astrofizičare, kosmologe, fizičare i matematičare našeg roda, u matici i rasejanju, da mu pomognu svojim savetima i preporukama da napokon istraje u svojem naumu pišući mu na adresu: univerzumkaorelativnanula@gmail.com.

A mi ćemo se potruditi, poštpvani čitaoci, da vas uskoro izvestimo u kojim su međunarodnim naučnim časopisima do sada obelodanjeni naučni eseji iz „Galaksije, uz napomenu da je ona naučni magazin bez recenzije. Jedini iz Srbije koji je za pet godina izlaženja, baštineći bogato nasledstvo prethodne imenjakinje, učinio svetski prepoznatim srpske istraživače. Dogurali smo do 12 ili 13 preuzetih eseja, sada ih je verovatno više.

O autoru

administrator

Ostavite komentar