МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПРВА ДРЖАВА „БОГОВА”

Асгардија (Википедија)

Без обзира на то што Асгардија нема никакве територије на Земљи, она има већ скоро 200.000 грађана, који су се придружили држави преко интернета, и амбициозне планове о изградњи насеља у ниској орбити Земље и на Месецу.

Формирана је нова свемирска држава под називом Асгардија, њен први лидер је руски научник и милијардер Игор Ашурбејли, пише магазин „Њузвик”. Он је на свечаној церемонији која је одржана у Бечу званично основао нову државу. „Формирали смо све гране нације. Могу да саопштим да се родила Асгардија”, рекао је милијардер.

„Асгардија ће направити инфраструктуру
која неће зависити од копненог система.
Асгардијанци ће имати преносне уређаје
са интегрисаним пасошима, кредитне
картице и традиционалне смартфоне.”

Асгардија има све што је потребно за формирање државе: устав, заставу, химну и изабране представнике, а уз то земља ради на коришћењу нове криптовалуте „солар” за изградњу своје економије. Што се тиче везе са Земљом, Ашурбејли је изјавио да они имају план да изграде независну државу.

Игор Ашурбејли (Википедија)

„Асгардија ће направити инфраструктуру која неће зависити од копненог система. Асгардијанци ће имати преносне уређаје са интегрисаним пасошима, кредитне картице и традиционалне смартфоне.” Неки од алтруистичких планова Ашурбејлија укључују обезбеђење глобалног интернета и приступ асгардијанским технологијама, као и формирање флоте за заштиту Земље од астероида. На крају, лидер космичке државе не види Асгардију толико као државу, колико као корак на путу развоја човечанства.

„Свемир је бесконачан и истраживања свемира ће дати човеку могућност да постане бесмртан”, изјавио је милијардер. Своје име држава је добила у част небеског града Асгарда из скандинавске митологије у којем живе богови.

(Извор Спутњик)

О аутору

Станко Стојиљковић

1 коментар

Оставите коментар