MEĐU IZMEĐU

PRVA VIRTUELNA KUĆA

189 pregleda

Savremena umetnica Krista Kim najavila je prodaju svog dizajna prvog digitalnog doma” nazvanog Mars House koji će biti dostupan za kupovinu kao NFT datoteka.Kim, koja je prethodno sarađivala s luksuznim brendovima kao što je Lambordžini”, kreirala je neonsko kripto boravište” ispunjeno oštrim modernim nameštajem i digitalnim ukrasima. Većinu komada koji se nalaze u kući proizvođači staklenog nameštaja mogu u stvarnom životu konstruisati pomoću tehnologije MicroLED.

Umetnica se, takođe udružila s muzičarem Džefom Šroderom da bi stvorila ambijentalni soundtrack unutar virtuelnog doma.Dizajn prve virtuelne kuće biće dostupan kao NFT datoteka koja predstavlja oblik kriptovalute poput bitkoina (i mnogih mrežnih ili uslužnih tokena), ali se oni za razliku od ostalih međusobno ne mogu zameniti.NFT-ovi ili nezamenjivi tokeni (non-fungible tokens) deluju kao virtuelni sertifikati koji vam omogućuju isključivo posedovanje digitalne stavke, overene putem blokčejn tehnologije. Tokeni mogu imati različite formate, uključujući GIF-ove, JPEGS, čak i tvitove.

Sve više digitalnih umetnika svoja dela prodaje koristeći NFT, a priliku je iskoristila i dizajnerka prve digitalne kuće koja kaže: U bliskoj ćemo budućnosti živeti u AR/VR svetu proširene i virtuelne stvarnosti, digitalne umetnosti, arhitekture, automobila, mode, kućnih ljubimaca i tako dalje”, prenosi magazin Architectural Digest.

(Izvor Kliks)

O autoru

administrator

Ostavite komentar