MEĐU IZMEĐU

PRVI MUZEJ FANTASTIKE

221 pregleda
Ilustracija

Uskoro se u Los Anđelesu otvara Sci-Fi World, prvi svetski muzej naučne fantastike, koji je deo neprofitne organizacije Hollywood science fiction foundation. Šta će biti izloženo?

Muzej će biti otvoren 2022. godine. Sadržaće eksponate, rekvizite, kostime i mesta sniamanja iz najznačajnijih naučno-fantastičnih i fikcionih filmova. Imaće i displeje, čija je svrha da zabave ali i poduče posetioce o onome što je naučno moguće, približno moguće i što će biti moguće u budućnosti. Kolekcija će sadržati Sledeću generaciju” iz Zvezdanih staza”, figure iz svemirskog broda Starship (iz Movieland Wax muzeja), 7 od 9 iz Borg-komore, B9 robota iz Izgubljeni u svemiru”, postavku Osmi putnik”, Džejmsa Kamerona, Bubbleship i dronove iz Zaborava”, robote, modele svemirskih brodova i još mnogo toga.

Zanimljivo je da organizatorima stižu ponude za, navodno, originalne eksponate iz filmova, među kojima je i Džordž Palova Vremenska mašina” iz 1960.Za sve koji ne budu mogli da muzej posete, biće moguć dobro vođen virtuelni obilazak, koji će obezbediti uvid u eksponate sa objašnjenjima, a i prodanica suvenira. Karte se već sada mogu naručiti za 20 dolara, a procenjuje se da će virtuelni obilazak biti moguć u junu 2022. godine.

(Izvor PC press)

O autoru

administrator

Ostavite komentar