МЕЂУ ИЗМЕЂУ

РАД ОД КУЋЕ БЕЗ МИГРЕНЕ

Shutterstock

Shutterstock

Рад од куће могао би да побољша квалитет живљења за особе које пате од мигрена, кажу немачки научници. Студија у којој су учествовалие особе које пате од мигрена показала је да су током пандемије, када су радили од куће, њихове мигрене трајале краће, да су биле мање интензивне и да су захтевале узимање мањих доза лекова. Објаснили су да је то једним делом и због тога што сами напади мигрене нису трајали толико дуго.

„Претпостављамо да се поменуто побољшање може приписати удаљености од радног места и стреса, као и могућности располагања временом на другачији начин, кажу аутори чији су резултати објављени у августу у научном часопису Neurogical Neurosciences. „И раније студије указивале су на то да је флексибилно радно време најбољи део рада на даљину јер људима омогућава да посао обављају у складу са својим потребама и биоритмом.

Ово је веома важно за особе које пате од мигрена и радом од куће избегавају изложеност факторима који нападе мигрене могу да појачају и продуже. Немачко удружење неуролога DGN након резултата италијанске студије истиче да је већ познато да стрес и бука снажни покретачи мигрене. И једно и друго немогуће је избећи, нарочито ако особе раде у канцеларијама отвореног типа.

Ако су особе које пате од мигрена у позицији да прекину посао и узму паузу на самом почетку развоја мигрене, то би могло да допринесе смањењу интензитета и дужине трајања бола, преноси Индеx.хр. Овакав начин рада, чак и кад се стопа инфекција смањи, могао би у великој мери да помогне свима који пате од мигрена, сматрају немачки неуролози.

(Извор Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар