MEĐU IZMEĐU

REGENERACIJA TKIVA

495 pregleda
Sveruski centar u Ufi (Vikipedija)

U Beogradu se 22. septembra (hotel „Kraun plaza”) održava međunarodni simpozijum regenerativne medicine, koji  će okupiti istaknute predavače iz Rusije, Amerike i Srbije. Zdravstveni savet Srbije fa je akreditovao, tako da 5 bodova dobijaju učesnici i 9 bodova za predavače.

Na skupu će biti predstavljene novine koje se više godina primenjuju u Ruskoj federaciji i u više drugih zemalja. Nime, u Sveruskom centru za očnu i plastičnu hirurgiju proizveden je novi materijal „aloplant” koji značajno doprinosi regeneraciji tkiva u svim hirurskim zahvatima, pogotovo u u slučajevima degenerativnih oboljenja.

Ovaj materijal se izrađuje u različitim oblicima – tečnost, ovojnice, tvrdi materijal, komadići tvrdog materijala. Najviše ima primene u oftalmologiji, ortopediji i stomatologiji (degenerativna oboljenja zadnjeg segmneta oka i mrežnjače, oboljenja kičme, kolena i drugih zglovova, nadoknada kosti u stomatologiji i slično).

Organizatori su Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „R – medikal” iz Beograd i Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju iz Ufe.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar