MEĐU IZMEĐU

RUSKI BIOČIP ZA KORONU

170 pregleda

Ruska služba za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) počela je rad na razvoju biočipa za testiranje virusa korona, saopšteno je na sajtu kompanije.

Rospotrebnadzor je objavio rezultate kompleksnog istraživanja kovida koje je rađeno u Nižegorodskom institutu epidemiologije i mikrobiologije „Blohina.„U toku su radovi na stvaranju prototipa biočipa za indikaciju aktuelnih patogena pneumonije, uključujući i virus SARS-CoV-2. Plan je da se okarakterišu regionalne odlike etiološke strukture pneumonije, odnosno njeno poreklo i uzroci, pomoću koje će biti napravljen prototip DNK biočipa, navodi se u saopštenju.

Istraživanje razvoja biočipova za testiranje virusa korona se odvija i u Inženjerskom centru mikrotehnologije i dijagnostike na Elektrotehničkom fakultetu u Sankt Peterburgu, LETI. U ovom centru se već nekoliko godina istražuju i razvijaju multimodalni biosenzori za brzo otkrivanje biomarkera, virusa i mikroorganizama, uključujući biomarkernu dijagnostiku akutnog infarkta miokarda, stresa i brzu SARS-CoV-2 pomoću peptida.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar