MEĐU IZMEĐU

SIZIF OSTAO BEZ KOŠULJE

632 pregleda

Uzalud ste se ponadali da će Sizif (u trećem smeru) dogurati do vrha. Ali je srećan što mu nismo navukli dugačku košulju sa zakopčavanjem na leđima. Ma kakvi, čak su ga toliki hvalili da je pisac knjige morao da ustane u njegovu odbranu. I potpisnika na naslovnoj stranici koji je nakon predstvljanja morao više desetina puta da se potpiše. Nadajmo se da mu nisu uvalili neku menicu, toliko je bio srećan.

Sutradan su ga slikali kamerom, uključite televizor u subotu ili nedelju ujutru i pronađite TV Pink. Odlučio Živorad Nikolić da ga ušareni (Žikina šarenica), posledice će se videti kasnije (J). A do prvih znakova (crvenilo kože, zujanje u ušima, viđenja utrojenog Sizifa i sličnih J) prelistajte izvanredne fotografije Radoja Đukića i svakog dana proveravajte da li je na sajtu Galaksije postavljen kratak film Čeda Filipovića.

Ako ga još negde samo pomenu – novine, radio ili televizija – ni časa ne časite nego nas obavestite. Pribojavamo se da će se priča raširiti, pa će izdavač „Portalibris” biti primoran da ga doštampa. U iščekivanju neizvesnog ishoda pročitajte, za svaki slučaj, preopuruku prof. dr Predraga Slijepčevića. Ko zna, možda vas pozovu na poligraf! J

(Obavešteni smo da je u četvrtak, dan nakon događaja pod sumnjom, na štandu kratko boravio Jugoslav Vlahović).

 

 

 

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar