МЕЂУ ИЗМЕЂУ

СПАВАЈТЕ С ЛЕДЕНОМ ВОДОМ

Pixabay

Зашто је спавање поред укљученог вентилатора лоша идеја?

Спавање током летњих врућина може да буде веома тешко. Људи посежу за различитим решењима, пале вентилаторе да се ноћу не би будили окупани знојем. Стручњак за спавање Марк Редик каже да то има и својих мана, али и предности.

„Вентилатор контролише температуру у соби, обезбеђује циркулацију ваздуха и производи шумове, за које се зна да умирују, наводи је Редик и истиче да то, такође, може да испровоцира алергијске реакције. „У ваздуху је пуно прашине и полена који уз вентилатор лакше улази у ваше синусе. Они који пате од алергија, астме и поленске грознице свакако би се могли да се нађу у проблему ако спавају поред укљученог вентилатора, пише „Космополитен.


(Shutterstock)

Сув ваздух који производе вентилатори може да исуши кожу и грло и да изазове иритацију очију, посебно код људи који носе сочива. Такав ваздух може да утиче на носне канале и синусе, што може да доведе до накупљања слузи и главобоље. Због хладног концентрисаног ваздуха можете да се будите с грчевима и напетошћу у мишићима. „Постоје начини да се ноћу расхладите без помоћи вентилатора. Током дана замрачите собу, пијте хладнију воду и избегавајте алкохол и кофеин, користите памучну постељину и туширајте се хладном водом, предлаже овај стручњак.

А онима који ипак желе да користе вентилатор саветује да заледе неколико боца воде. „Kад будете спремни за спавање, ставите боце испред вентилатора и осетићете хладнији ваздух. Уложите новац у вентилатор који се окреће, али не дува директно у вас и немојте га држати укљученог целу ноћ, закључио је он.

(Извор Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар