MEĐU IZMEĐU

SVETSKI USPEH RAF-a

396 pregleda
Računarski fakultet

Legendarni tim RAF Penguins nastavlja da briljira na svetskoj takmičarskoj programerskoj sceni!

Tim studenata Računarskog fakulteta osvojio je veliku počasnu nagradu(High Honors) na svetskom finalu ICPC takmičenja – najprestižnijeg timskog takmičenja u rešavanju algoritamskih problema održanom u Moskvi. Tim RAF Penguins ostvario je najbolji plasman od svih timova iz Srbije do sada na finalima ovog prestižnog takmičenja, zauzevši 24. mesto u konkurenciji 117 timova iz celog sveta. Ovaj fenomenalan rezultat ostvarili su Aleksa Milisavljević i Pavle Martinović, uz pratnju trenera Dušana Zdravkovića, iako su bili znatnno oslabljen jer treći član RAF Penguins-a, Aleksa Plavšić, nije bio u mogućnosti da dođe u Rusiju iz objektivnih razloga.

Podsećanja radi, sjajan trojac izborio je plasman u ovogodišnje svetsko finale ICPC takmičenja osvojivši treće mesto na regionalnom ICPC takmičenju za jugoistočnu Evropu koje je održano u oktobru 2019. godine u Bukureštu. Prvobitno je planirano da se svetsko finale ICPC takmičenja održi u junu 2020. godine, ali je zbog nepovoljnih epidemioloških uslova odloženo i održano 5. oktobra ove godine. 

Vrhunsko programersko znanje talentovani studenti Računarskog fakulteta pokazali su i u maju 2021. godine na kvalifikacijama za svetsko finale ICPC za narednu godinu, gde su osvojili zlatnu medalju i time obezbedili učeće na svetskom ICPC finalu 2022. godine u Bangladešu. 

(Iѕvor RAF)

O autoru

administrator

Ostavite komentar