MEĐU IZMEĐU

„TREĆE OKO” ŠTITI OD EKRANA

217 pregleda

Južnokorejski industrijski dizajner osmislio je satirično rešenje za ljude koji ne mogu da odvoje pogled od ekrana mobilnih telefona, pa im preti opasnost da udare u neku prepreku na ulici. Radi se o „trećem oku koje se stavlja na čelo i štiti korisnika od moguće povrede.

Autor ovog rešenja je dizajner Peng Min Vuk, a njegovo „treće oko otvara svoj kapak kada senzor oseti da je korisnikova glava spuštena i okrenuta prema ekranu telefona. Kada je korisnik od prepreke udaljen jedan ili dva metra, uređaj šilje zvučni signal upozorenja na nadolazeću opasnost, prenosi Rojters.

Ovo je budućnost čovečanstva s tri oka, rekao je Peng, postdiplomski student inženjerskog dizajna za inovacije u Londonu, demonstrirajući u okolini Seula kako se koristi „treće oko“, koje je deo njegovog konceptualnog rada „fono sapijens. „S obzirom na to da ne možemo da odvojimo pogled od pametnih telefona, u budućnosti će nam biti potrebno dodatno oko.Njegov izum koristi žiroskopski senzor da bi prepoznao položaj glave, kao i ultrazvučni senzor kojim meri udaljenost od prepreke. Senzori su povezani sa mikrokontrolerom koji pokreću baterije.

Pogledajte video-snimak: https://www.youtube.com/watch?v=1fX1z3HTTMI.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar