МЕЂУ ИЗМЕЂУ

„ТРЕЋЕ ОКО” ШТИТИ ОД ЕКРАНА

Youtube/Yanko Design

Јужнокорејски индустријски дизајнер осмислио је сатирично решење за људе који не могу да одвоје поглед од екрана мобилних телефона, па им прети опасност да ударе у неку препреку на улици. Ради се о „трећем оку које се ставља на чело и штити корисника од могуће повреде.

Аутор овог решења је дизајнер Пенг Мин Вук, а његово „треће око отвара свој капак када сензор осети да је корисникова глава спуштена и окренута према екрану телефона. Када је корисник од препреке удаљен један или два метра, уређај шиље звучни сигнал упозорења на надолазећу опасност, преноси Ројтерс.

Ово је будућност човечанства с три ока, рекао је Пенг, постдипломски студент инжењерског дизајна за иновације у Лондону, демонстрирајући у околини Сеула како се користи „треће око“, које је део његовог концептуалног рада „фоно сапијенс. „С обзиром на то да не можемо да одвојимо поглед од паметних телефона, у будућности ће нам бити потребно додатно око. Његов изум користи жироскопски сензор да би препознао положај главе, као и ултразвучни сензор којим мери удаљеност од препреке. Сензори су повезани са микроконтролером који покрећу батерије.

Погледајте видео-снимак: https://www.youtube.com/watch?v=1fX1z3HTTMI.

(Извор Спутњик)

О аутору

Stanko

Оставите коментар