MEĐU IZMEĐU

VODA ZA PIĆE IZ VAZDUHA

240 pregleda
Čaša vode

Stručnjaci već godinama upozoravaju na to da je neophodno štedeti i racionalno koristiti vodu za piće. Iako 71 odsto površine naše planete pokriva voda, svega dva i po odsto čine resursi pijaće vode.

Zato mnogi istraživači i naučnici rade na proizvodnji vode”. Kompanija Akvaer” iz Španije osmislila je sistem pomoću kojeg iz vazduha izvlače vodu za piće.Naš cilj je da obezbedimo vodu za piće svim ljudima na planeti Zemlji. Za proizvodnju vode nije nam potrebna nikakva voda jer kondenzujemo apsolutnu vlažnost vazduha pomoć urashladnog postrojenja”, navodi se na sajtu opve kompanije.

Ove mašine koriste struju da ohlade vazduh, dok se ne kondenzuje u vodu, koristeći isti metod koji se dešava prilikom kondenzacije u klima uređajima, prenosi Rojters.Između 50 i 75 litara vode dnevno može da proizvede jedna mala mašina, dok velika ima kapacitet proizvodnje 5.000 litara vode dnevno.

Još jedna prednost Akvaer” mašina je ta što mogu da rade i u pustinjskim područjima i proizvode vodu, naročito u onim oblastima u kojima nije moguće je dobiti na drugi način.Ove mašine su ekološki prihvatljive i nemaju uticaja na životnu sredinu i ne zagađuju je, preneo je Energetski portal.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar