MEĐU IZMEĐU

ŽIVELI UZ „TESLAKILU”

251 pregleda

Ilon Mask, poznati milijarder i izumitelj, ne prestaje da iznenađuje svojim potezima. Ceo svet sa budnom pažnjom prati njegov „Tviter” nalog, preko koga se upustio u bizarnu svađu sa jednim od heroja koji je spasavao decu iz pećine na Tajlandu.

Nikome nije jasno zašto je Mask odlučio
da postane i proizvođač alkoholnih pića,
a pogotovo tekile, a još je neverovatnija
činjenica da je odlučio da to piće bude
proizvod sa imenom njegove kompanije „Tesla”.

Tvitovi o tome da će privatizovati svoju kompaniju „Tesla” doveli su do toga da je ostao bez funkcije predsednika Upravnog odbora najmanje tri godine. Sada je preko Tvitera potvrdio da će se uskoro u prodaji naći i Teslin brend tekile koji će se zvati „teslakila”. Vest o tome da je Mask podneo zahtev za patentiranje novog pića sa tim nazivom, objavio je CNBC.

Nikome nije jasno zašto je Mask odlučio da postane i proizvođač alkoholnih pića, a pogotovo tekile, a još je neverovatnija činjenica da je odlučio da to piće bude proizvod sa imenom njegove kompanije „Tesla”. Takođe, sudeći po slici koju je objavio mask, na flašama sa ovom tekilom će se i nalaziti logo kompanije „Tesla”.

Pitanje je da li je to zaista njegov plan, s obzirom na to da je Mask prvi put spomenuo „teslakilu” u tvitu koji je objavio prvog aprila, a u kojem se našalio da će „Tesla bakrotirati” i da su njega našli obeznanjenog i okruženog flašama te tekile. Sajt CNBC je preneo i da je on podneo zahtev za patent u aprilu u Jamajci i da sada traži, na osnovu te aplikacije, patent i u Americi.  Ne možemo, a da se ne zapitamo šta li bi čuveni genije i Maskov idol Nikola Tesla, iako poznat po tome da je voleo da pije alkoholna pića, rekao na to da se njegovo prezime nalazi na jednom brendu tekile.

(Izvor B92)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar