MEĐU IZMEĐU

ZLATNA JELENA IVANČIĆ

584 pregleda

Učenica trećeg razreda Matematičke gimnazije, Jelena Ivančić, osvojila je zlatnu medalju na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke.

U susret tradicionalnoj manifestaciji „Maj mesec matematike (M3)”, koju organizuje Centar za promociju nauke u saradnji sa Matematičkim institutom SANU, stižu lepe vesti iz Kijeva, ovogodišnjeg domaćina Evropske matematičke olimpijade za devojke, na kojoj je učenica Jelena Ivančić osvojila zlatnu medalju.

Jelena je na ovom takmičenju, kao i prošle godine, imala maksimalna 42 boda, s tim što je ovoga puta bila jedina od 196 takmičarki sa tim rezultatom, te se smatra apsolutnom pobednicom Olimpijade.Pored Jelenog, i ekipni plasman je bio dobar. Naime, srpske matematičarke su podelile 4. mesto u zvaničnoj evropskoj konkureniciji, odnosno 5. ako se računaju i gostujuće ekipe.

Uz Jelenu Ivančić, kojoj je ovo treća po redu osvojena zlatna medalja, ekipu Srbije činile su još dve učenice Matematičke gimnazije iz Beograda, Tamara Ponjavić i Milica Vugdelić, kao i Maja Cvetković, učenica Gimnazije Svetozar Marković” iz Niša.

(Izvor CPN)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar