МЕЂУ ИЗМЕЂУ

РЕГЕНЕРАЦИЈА ТКИВА

Сверуски центар у Уфи (Википедија)

Сверуски центар у Уфи (Википедија)

У Београду се 22. септембра (хотел „Краун плаза”) одржава међународни симпозијум регенеративне медицине, који  ће окупити истакнуте предаваче из Русије, Америке и Србије. Здравствени савет Србије фа је акредитовао, тако да 5 бодова добијају учесници и 9 бодова за предаваче.

На скупу ће бити представљене новине које се више година примењују у Руској федерацији и у више других земаља. Ниме, у Сверуском центру за очну и пластичну хирургију произведен је нови материјал „алоплант” који значајно доприноси регенерацији ткива у свим хирурским захватима, поготово у у случајевима дегенеративних обољења.

Овај материјал се израђује у различитим облицима – течност, овојнице, тврди материјал, комадићи тврдог материјала. Највише има примене у офталмологији, ортопедији и стоматологији (дегенеративна обољења задњег сегмнета ока и мрежњаче, обољења кичме, колена и других згловова, надокнада кости у стоматологији и слично).

Организатори су Завод за здравствену заштиту радника „Р – медикал” из Београд и Сверуски центар за очну и пластичну хирургију из Уфе.

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар