ТАКНУТО ЋАКНУТО

СУНЂЕР КОЦКАЛОНЕ ГЕЈ

387 pregleda

Дечији амерички канал Никелодијан је на свом званичном Твитер профилу објавио фотографију троје ликова који се појављују у серијама емитованим на њиховом каналу и написао како славе Месец поноса са ЛГБТQ+ заједницом. Оно што је збунило људе је што је један од ликова на фотографијама и Сунђер Боб, и корисници Твитера су закључили да нам Никелодијан поручује да је овај блесави јунак геј.

Фанови цртаног филма, који је почео с емитовањем 1999. године, одавно сумњају како је главни лик хомосексуалац. У једној епизоди која је приказана 2002. године, Сунђер Боб и његов најбољи пријатељ Патрик постају родитељи напуштеној шкољки, стварајући алузије на геј пар који усваја дете.

Ипак, креатор цртаног филма, Стевен Хиленберг, који је преминуо пре две године, истицао је да Сунђер Боб није геј, али да јесте члан ЛГБТQ+ заједнице зато што је асексуалан. Асексуалност такође припада ЛГБТГ+ заједници.Никад нисмо планирали да он буде геј. Мислим да је он асексуалан. Само се трудимо да серија буде духовита, а оријентација нема никакве везе са овим цртаним филмом”, рекао је још 2005. године, пишу страни медији.

(Извор Б92)

О аутору

administrator

Оставите коментар