ТРЕЋИ СМЕР

У КОМЕ ГРМУ ЛЕЖИ МЕНТОР

2.475 pregleda

У међувремену су пред универзитетске часнике стигле притужбе да су још неки докторати плагирани. Маца појела језик члановима академске заједнице, вероватно и некоме од садашњих потписаних првобораца за правду.


Станко Стојиљковић

Таман што се ванземаљски вирус примирио, кад грунуше истиноборци. Чак „неколико десетина универзитетских професора потписаше се, како један дневни лист сазнаје, испод жалбе „против одговорних за докторат Синише Малог.

Има ли ту нечег необичног? Ничег, осим што се то дешава у својеврсном времеплову. (Е за то је у нас надлежан Дечји пулмолог из Кризног штаба). Послали су, дакле, у поштанско сандуче: „универзитетским органима. И тако су наставили да злорабе култни филм почившег Акире Куросаве.

Неколико година нико (или понеко) од потписника није се усуђивао на такав корак у време претходног ректора београдског, када се први пут посумњало да је садашњи министар финансија, који тада није имао ово звање, плагијатор. Да ли је садашњи ректор(ка), претходно проректор(ка), иједном јавно запитала свога претечу на том положају зашто ништа не предузима? А када се јавно огласила тим поводом?

Одмотовање АриЈАДниног клупчета започело је тек када је садашња челница засела у славну Доситејеву столицу. И ни помена да је претходеће руководство у Капетан-Мишином здању ишта предузимало, а од пре све се брише. Стуштила се олуја и Синиши Малом одузет је лане недодељени докторат.

Утврдили смо, дакле, градиво, иако има још нерасветљених појединости у реченом замешатељству.

У међувремену су пред универзитетске часнике стигле притужбе да су још неки докторати плагирани. Маца појела језик члановима академске заједнице, вероватно и некоме од садашњих потписаних првобораца за правду. (Истину препуштамо филозофима да је подробно растумаче). Моје вишекратно упозорење на извесне случајеве у друштвено-хуманистичким наукама, неки чланови универзитетског тела назвали су злонамерним. Остали су отћутали тих неколико минута.

Откуда поново оволика ревност да се настави прегањање са Синишом Малим, а да се неке друге пријаве за плагирање не решавају? Чиме ће то „неколико десетина универзитетских професора оправдати? Шта на ово каже најгрлатији Академик који тако жустро војује за „академско поштење (намерно стављено под наводнике)? Можда ћемо одговор добити од (надлежног) тела задуженог да испита зашто се најстарији српски универзитет спропоштава на Шангајској листи?

(У Трећем смеру све је то разјашњено „кад је грмило – наводници су оправдани написани – с недвосмисленим исказом да је плагијат плагијат, чак и кад је једна једина кључна реченица из туђег дела преписана. А ментор се упорно у грму скрива).

Можете да ме пратите без тамних наочара и кожног мантила:

https://galaksijanova.rs/beograd-ukoso-u-sangaju/?script=lat

https://galaksijanova.rs/neznanom-doktoratu/?script=lat

https://galaksijanova.rs/uspon-i-pad-beograda/?script=lat

https://galaksijanova.rs/iz-softvera-djavo-viri/?script=lat

https://galaksijanova.rs/ping-pong-neplagijat/?script=lat

https://galaksijanova.rs/beogradsko-neispadanje/

О аутору

administrator

Оставите коментар