MEĐU IZMEĐU

DŽINOVSKI LETEĆI TAKSI

215 pregleda

Kompanija Volocoptersprema leteći taksi sa osamnaest propelera. Novo transportno sredstvo je uspešno prošlo sve testove, pa se očekuje da se pojavi na Olimpijskim igrama, koje će se 2024. godine održavati u Parizu.Leteći taksi jeponeo ime VoloCity eVTOL (električna letelica sa sposobnošću vertikalnog poletanja i sletanja), a u pitanju je veliki dron u kojem ima mesta za dva putnika. Vozilo je uspešno obavilo sve testove, a prvi let se odvijao na visini od oko trideset metara. Letelica je prešla razdaljinu od oko petsto metara, brzinom od oko 30 kilometara na sat, a let je potrajao tri minuta.

Eksperti iz Evropska agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA) tvrde da je Pariz najpogodniji evropski grad za testiranje električnih letelica koje imaju sposobnost vertikalnog poletanja i sletanja. Trideset kompanija već učestvuje u programu RE.Invent Air Mobility, što Pariz stavlja na vrh liste kada je budućnost letećih taksija u pitanju. U pitanju je tržište koje konstantno raste, pa se procenjuje da će do 2035. godine dostići ukupnu vrednost od 300 milijardi dolara. To je dovoljan razlog da se uđe u trku za najbolji leteći taksi, a Olimpijske igre su odlična prilika da se demonstrira funkcionalnost taksija nove generacije.

(Izvor PC press)

O autoru

administrator

1 komentar

  • Ovo mu dodje ko riginspil, nadam se da cu uskoro moci u UniRent-u,Autorent-u,Menadzer rent a car da iznajmim slican auto i da poletim.

Ostavite komentar