MEĐU IZMEĐU

FONOVCI TREĆI U SVETU

153 pregleda
N1

Studenti Case Study Club-a Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu, Milena Gatić, Luka Poljak, Luka Lugonjić i Aleksa Savić, pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović i Vladimira Stojiljkovića, osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja Asian Business Case Competition u Singapuru u oblasti održivog poslovanja za građevinsku industriju. Takmičenje je održano onlajn, u od 17. jula do 11. septembra. Organizator takmičenja bila je Nanjang poslovna škola sa Nanjang univerziteta iz Singapura, prenosi RTS.

Takmičenje je obuhvatilo edukativni deo kroz radionicu, prelimenarne runde takmičenja, polufinale i finale. Učestvovalo je preko 60 timova iz celog sveta dok su u finalu učestvovala tri univerziteta.Prvo mesto osvojio je Univerzitet Azije i Pacifika, a drugo mesto mešoviti tim koji su činili studenti iz Nacionalnog univerziteta u Singapuru, Oksford univerziteta, Singapur menadžment univerziteta i Kembridž univerziteta.Studiju slučaja zadala je singapurska multinacionalna kompanija za trgovinu nekretninama City Decelopments Limited – CDL.

Glavni izazov koji su studenti rešavali je kako kompanija CDL može zadržati svoju vodeću poziciju na tržištu u održivom poslovanju pri izgradnji nekretnina, kroz poboljšanje postojećeg portoflija nekretnina. Studenti FON-a predložili su strategiju ulaska u segment industrijskog tržišta i razvoj prvog automatizovanog održivog vertikalnog skladišta akvizicijom start-apa Urbx. Singapur je predložen kao pilot tržište s prodajnim i marketing nastupom i u zemlje regiona u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar