ДИГИТАЛНИ ДОМОРОЦИ

„ХУАВЕЈ” ЗА УДОБАН ЖИВОТ

Илустрација

Модерни геџети су пре свега практични. Немају гомилу жица, нити пропратних апарата и накачених ствари које вуку са собом. Исто тако, карактеристика им је да су паметни”, односно да комуницирају међу собом.

Стиже пролеће, а с њим и лепо време које карактерише окупаност околине сунчевим зрацима. Без обзира да ли сте спортски настројена особа која једва чека да излети на тренинг или, пак, уживате у дугим шетњама, неспорно је да је начин на који данас уживамо у својим уређајима радикално другачији у односу на пре само неколико година.

Шта се променило? Пре свега, жице су практично избачене из наших геџета где год је то било могуће. Бежична ера, Bluetooth слушалице, сатови који комуницирају директно с паметним телефоном, све то је допринело елиминисању жица и било каквих брига везаних за њих. Можда смо то мало заменили анксиозношћу везаном за батерије, али телефони, паметни сатови и слушалице које данас користимо све више бриљирају на пољу аутономије.

Практично и комуникативно

Модерни геџети су пре свега практични. Немају гомилу жица, нити пропратних апарата и накачених ствари које вуку са собом. Исто тако, карактеристика им је да су паметни”, односно да комуницирају међу собом. Тако смо данас у стању да видимо извештаје који су плод константне размене великог броја података. Погледајмо само један паметни сат и шта све он прати – откуцаје срца, квалитет сна, ниво засићености крви кисеоником и још много тога, што прослеђује телефону, односно инсталираној апликацији у којој онда корисник може прегледати детаљне извештаје, уверавајући се у квалитет свог сна или просто мотрећи на здравствене параметре.

Исто тако, веома је практично користити бежичне слушалице с микрофоном, које олакшавају комуникацију у сваком погледу. Уколико радите од куће, и потребно вам је нешто што би вас пратило у свакодневним састанцима са колегама, одлично знате колико овакве слушалице значе у свакодневној пракси, али и уколико их користите за забаву, поново сте свесни њихових практичних вредности. Само их извадите из кутије, ставите у уши, не водећи рачуна о никаквим кабловима, телефон не морате ни носити са собом већ га можете оставити у другој соби и слично.

Подједнако је вредно што данас многе Bluetooth слушалице могу да комуницирају са више уређаја истовремено. Тако можете да повежете слушалице с телефоном и паметним сатом. Данашњи паметни сатови више класе имају довољно интерне меморије да у њих сместите велики број песама (углавном 4 GB, од чега кориснику обично буде доступно нешто испод 3 GB). Тако се можете запутити напоље једноставно носећи свој паметни сат на руци и танке, мале слушалице којима батерија траје по 6-10 сати.

Тако повезана комбинација сата и бежичних слушалица може и те како да послужи приликом одласка у шетњу или тренинга у теретани. Нема никаквих жица, нити сте ограничени њиховом дужином, нема обавеза да телефон буде са вама, већ просто можете да обављате физичке активности у комбинацији са омиљеном музиком, која свакако помаже у томе. Додамо ли на то да паметни сатови нуде прегршт опција за вежбање и тренинге, добијамо практично савршену подстицају комбинацију која корисника подстиче на активност, што у крајњој инстанци резултује здравијим животом. Још када слушалице подржавају изолацију од спољне буке, ето правог зен окружења.

Пример екосистема

Одлична комбинација која би могла да испуни горе описано би били Huawei телефони, паметни сатови и TWS (true wireless surround) бубице. Уређаји који су тако међусобно повезани испуњавају све што смо спомињали с највишим оценама, а пошто се базирају на хардверу и софтверу истог произвођача, нуде све могућности које можда не би биле доступне уколико би се ту умешао неки други произвођач. Рецимо, нису све могућности Apple бежичних слушалица доступне на Android телефонима, а можете купити и јабучасти паметни сат чија батерија пак неће издржати ни цели дан, па самим тим није баш поуздан избор за вечерњу шетњу.

На пример, увек бисмо могли да препоручимо Huawei Mate 40 Pro или P40 Lite (зависно од буџета) као телефон, Huawei GT2 Pro паметни сат коме батерија траје и до две недеље и Huawei Freebuds Pro слушалице као комбинацију која одлично функционише. Ови уређаји су подржани Huawei AI Life и Health апликацијама, које међусобно сарађују и деле ближе информације о уређајима, доносећи бољи и дубљи увид у податке које свакодневно прикупљају. Све горе описане варијанте употребе они задовољавају на одличан начин.

С друге стране, ускоро се на тржишту очекују нове Huawei Freebuds 4i и заузеће ценовни оквир који су држале прошлогодишње Freebuds 3i слушалице, уз још бољи и напреднији звук. Штавише, први страни тестови потврђују да Huawei Freebuds 4i слушалице заправо представљају одличан избор, са 10-mm драјверима који доносе одличан звук, 10-часовном батеријом (укупно 22 сата са кутијом за пуњење), добром изолацијом буке, како активном, тако и пасивном, те IP54 сертификатом отпорности на воду и прашину која ће гарантовати да пуно зноја приликом трчања и теретане, или изненадна пролећна киша ни најмање неће наудити приликом употребе.

Избор је, као и увек, на вама…

(Извор PC press)

О аутору

Stanko

Оставите коментар