МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЈЕДНА МИСТЕРИЈА МАЊЕ

Насловница

Дуго најављивана књига Мистерије и како их се решити”, Миодрага Иванишевића, нашег аутора од првог броја, појавила се ових дана у издању угледне куће „Вулкан из Београда.

За верне читаоце „Галаксије, а и све остале, свечано објављујемо: Једна мситерија је расветљена! Дуго најављивана књига Мистерије и како их се решити”, Миодрага Иванишевића, нашег аутора од првог броја, појавила се ових дана у издању угледне куће „Вулкан из Београда. Претпостављамо да сте оставили место на полици покрај његовог првог бестселера – „Ребуси и како их се решити.

А издавач је несвакидашње списатељско дело овако најавио: „До сада су објављиване разноврсне књиге о (не)решеним светским мистеријама, попут Атлантиде, летећих тањира, кристалне лобање, Бермудског троугла, Торинског платна, Светог грала и других. Читаоци који имају афинитета према темама које одређујемо као мистериозне не успевају да угасе своју радозналност, и врло их је тешко убедити у њихово коначно решење. Често је проблем само започет, те овакве теме у већини случајева остају отворене…

Миодраг Иванишевић своје дело конципира тако да се, с једне стране, надовезује на литературу посвећену различитим светским и домаћим мистеријама, али покушава и да пронађе ваљани одговор на бројне неразрешене теме. Загонетки има врло много, али се поставља питање где се скрива истина о њима, односно њихов Шамполион, који ће се у овој књизи појавити као откровење и њене редове приближити читаоцима.

Читајући ову књигу ступићете у близак однос с појмом мистерија, сазнаћете како и где су настале, чему су служиле, и чему још увек служе. Видећете да једна мистерија може да се посматра на више знатно различитих начина, али и да се једном решена мистерија може, или мора, решавати поново, из почетка, јер се њено решење временом заборави. Можда неко, једино исправно, чека само на нас да га откријемо.”

Аутору и издавачу да пожелимо да се прво издање, у брошираном повезу, разграби за неколико дана, јер ово јединствено штиво у нас то, свакако, завређује. Први сусрет знатижељника с писцем заказан је за суботу, 24 октобра, у 17 сати у „Вулкановој књижари у ТЦ „Ушће на Новом Београду. Не морате да записујете, скокните само на сајт „Галаксије пре него што кренете у пустоловину. Знајте да вас чекају 400 узбудљивих страница, протканих новим тајнама!

О аутору

Stanko

3 коментара

Оставите коментар