MEĐU IZMEĐU

KAPIMA ZA OČI NA KORONU

294 pregleda

Grupa istraživača Univerziteta u Napulju objavila je rezultate istraživanja prema kojem ispiranje usta 3-postotnim rastvorom hidrogena, korišćenjem spreja za nos na bazi hidrogena i kapi za oči, može pomoći kao zaštita od kovida-19, piše agencija Ansa. Rezultate napuljskih naučnika potvrdili su eksperimenti na univerzitetu u Milanu.Eksperimenti su pokazali da su osobe koje su bile zaražene, ali asimptomatične ili su imale blage simptome zaraze, nakon primene kure, na ponovnom testiranju su bili negativni na kovid-19.

„Ukratko, istraživanje pokazuje da virus može biti neutralizovan pre nego prodre koroz epitel, do čega dolazi u toku dva dana nakon zaraze, jačanjem odbrambenih snaga organizma i čišćenjem usta, nosa i očiju, koji su glavni putevi kroz koje virus dolazi u organizam”, izjavio je za agenciju Ansa profesor na očnom odelenju Univerziteta Federiko Drugi”, Antonio Del Prete.

Ova mera koja se bazira na preparatima jeftinim i dostupnim svima jeste efikasna kao preventiva i kod pacijenta koji imaju blage simptome zaraze koronavirusom.Naučnici iz Napulja su objavili rezultate svog rada u engleskom naučnom časopisu Infection control & Hospital Epidemiology.

(Izvor B92)

O autoru

administrator

Ostavite komentar