LESTVICE ŽIVOTA

MANJAK ORGAZMA U SVETU

268 pregleda
nevaljala narandža

Manje plate, manje orgazama, a sada i – manje masturbacije: Šta to sputava žene?

Čuli ste za jaz u platama među polovima, a da li ste znali da taj isti jaz postoji i za orgazam i masturbaciju?Već je dokumentovano da su žene manje plaćene od muškaraca, a da se orgazam ređe dešava tokom heteroseksualnog intimnog čina. Ali ispostavilo se da žene takođe dobijaju manje” kada je masturbacija u pitanju.

Čini se da stigma koja okružuje žensko zadovoljstvo sputava mnoge žene. Smatra se da je to verovatno zbog uvreženog mišljenja da žene igraju ulogu u brizi o deci i kućnim obavezama – i stoga imaju manje slobodnog vremena za sebe.

Globalno, muškarci imaju tendenciju da masturbiraju 140 puta godišnje ili 2,6 puta nedeljno. Žene masturbiraju u proseku 53 puta godišnje, što je otprilike jednom nedeljno. To znači da je globalni jaz u orgazmu 62 odsto – ali u Velikoj Britaniji je čak i veći – 66 posto.Nažalost, čini se da stigma koja okružuje žensko zadovoljstvo sputava mnoge žene. Smatra se da je to verovatno zbog uvreženog mišljenja da žene igraju ulogu u brizi o deci i kućnim obavezama – i stoga imaju manje slobodnog vremena za sebe.


(Shutterstock/MBLifestyle)

Amerkanke najjčešće masturbiraju

Statistika je deo ogromnog globalnog istraživanja o 14.500 učesnika iz 17 zemalja, a sprovela ju je jedna firma koja se bavi igračkama za odrasle.Rezultati pokazuju da žene u SAD najčešće masturbiraju, dok je jaz u orgazmu najveći u Japanu. Velika Britanija ima jedan od najvećih nedostataka i nalazi se na 13. mestu od 17 zemalja.

Britance su ove godine pitali o njihovim seksualnim navikama kada su sami da bi napravili tzv. prognozu masturbacije. Godine 2021. Britanci cće masturbirati u proseku 174 puta godišnje, u poređenju sa ženama koje će masturbirati 59 puta, pokazuju rezultati.To znači da trenutni jaz u masturbaciji u Velikoj Britaniji iznosi 66%, što je pad sa 76% u 2020. godini.

Zašto žene manje masturbiraju?

Jaz se smanjuje, ali i dalje postoji. Šta sputava žene?Stigma je možda u velikoj meri kriva. Gotovo četiri od 10 (39 odsto) ispitanih pojedinaca iz Velike Britanije reklo je da veruje da je masturbacija prihvaćenija među muškarcima. Više od polovine (53 odsto) veruje da je muška masturbacija normalizovana i kroz pop kulturu. Gotovo trećina (32 odsto) kaže da je ženska masturbacija zaprljana sramom i negativnošću”.

Masturbacija ima čitav niz prednosti. Osim što ublažava stres i poboljšava osećaj blagostanja, može i da poboljša seksualni život ako odlučite da pređete sa solo seksa na seks sa drugom osobom.

Više od četvrtine (28 odsto) žena u Velikoj Britaniji reklo je da uopšte ne masturbira, u poređenju sa samo 9 odsto muškaraca. Za poređenje, globalno trećina žena nikada ne masturbira u poređenju sa 14 odsto muškaraca.

Dok je seksualno obrazovanje sada obavezno po nacionalnom nastavnom planu i programu Velike Britanije od 11. godine naviše, četiri od 10 ispitanika reklo je da su glavne teme o kojima se raspravljalo ženska anatomija i reproduktivni organi, seks između muškaraca i žena, pubertet, trudnoća, rođenje i kontracepcija. Nasuprot tome, 87 odsto je otkrilo da nije obrazovano ni o muškoj ni o ženskoj masturbaciji.

Nedostatak i nepotpuno obrazovanje stoga nastavlja da igra važnu ulogu kada je u pitanju prihvatanje masturbacije – čak i ako je nastavni plan i program ažuriran od kada smo bili u školi.Ipak, masturbacija ima čitav niz prednosti. Osim što ublažava stres i poboljšava osećaj blagostanja, može i da poboljša seksualni život ako odlučite da pređete sa solo seksa na seks sadrugom osobom.

(Izvor B92)

O autoru

administrator

Ostavite komentar