MEĐU IZMEĐU

NESPAVANJE SAMO 48 SATI

361 pregleda

Koliko dugo možemo da izdržimo da ne spavamo?

Na primer, 1959. godine radijski voditelj Piter Trip odlučio je da emituje svoju emisiju 201 sat da bi prikupio novac za jednu dobrotvornu organizaciju. Do trećeg dana počeo je da psuje ljude oko sebe i halucinira. Iako se oporavio po završetku eksperimenta, članovi njegove porodice rekli su da više nikad nije bio isti.

Internetom se šire razne priče o ljudima koji tvrde da uopšte ne spavaju ili spavaju samo sat do dva tokom noći. Savetnik za spavanje dr Kristofer Vinter kaže da to nije istina.„Mnogi misle da ne spavaju, ali istina je da spavaju ne znajući da to čine, izjavio je dr Vinter za Man’s Health. On kaže da je fizički nemoguće da danima ostanete budni jer će vas mozak u suštini prisiliti da zaspite. „Moj rekord je bio 48 sati i definitivno nije zabavno, kaže dr Vinter.

Koliko je zapravo moguće izdržati bez sna, veoma je teško reći. I Ginisova knjiga rekorda prestala je da dokumentuje takve pokušaje nastojeći da spreči ljude da naštete svom zdravlju.Ono što je sigurno jeste da je odrasloj osobi tokom noći potrebno sedam do devet sati sna; ako imate problema sa nesanicom, oprobajte neke metode i tehnike koje bi mogle da vam pomognu da lakše utonete u san.

(Ivor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar