MEĐU IZMEĐU

PREMINUO SEDMOSTRUKI

212 pregleda

Preminuo je Jonas Nojbauer (Jonas Neubauer), koga je Vice svojevremeno nazivao najvećim igračem tetrisa na svetu. Njegov kamp je najavio komplikacije sa zdravljem 4. januara putem tviter naloga, obećavajući više detalja kada postanu dostupni. Nojbauer je pomogao popularizaciji „tetrisa kao esporta i sedam puta je osvojio Svetsko prvenstvo u klasičnom tetrisu, uključujući prvu 2010. godinu. Takođe se dva puta plasirao na drugo mesto u 10 godina od kada je turnir pokrenut.Zvanični profil za tetris nazvao ga je jednim od najvećih klasičnih igrača svih vremena.

U intervjuu za Vice, Nojbauer je svoj stil igranja uporedio sa džez pijanistom po tome što je mogao biti prilično haotičan i što je uvek improvizovao umesto da se drži plana. Pored učešća na Svetskom prvenstvu u klasičnom tetrisu, on se, takođe, bavio strimingom na Twitchu pod nazivom NubbinsGoodyu poslednjih nekoliko godina. Iako je očigledno strimovao mnoge igre tetrisa, pravio je i video snimke koji su sadržali druge igre poput Last of Us 2, čak i Dungeons and Dragons.

Veb lokacija Svetskog prvenstva u klasičnom tetrisu objavila je izjavu u kojoj se Jonasa Nojbauera seća kao osobe i legende u zajednici. Postavljen je snimak njegovog poslednjeg meča na turniru 2020, u kojem je igrao protiv ejkoba Hafa (Jacob Huffulufugus Huff).

(Izvor PC press)

 

O autoru

administrator

Ostavite komentar