ЧЕШЉАЊЕ ЈЕЗИKА

ПУПАК СКРИВА СУДБИНУ?

Pixabay

Pixabay

Облик показује каква сте особа и колико дуго ћете да живите?

Можда није део вашег тела који често показујете, али његову важност не треба потцењивати. Свака особа коју сретнете је другачија у нечему. Било да има другу боју косе или воли одређену врсту музике, у сваком случају, све ове разлике су управо оно што нас чини јединственим. Пупак је са вама цео живот и његов изглед зависи од тога како пупчана врпца зараста, што изгледа много говори о томе каква сте особа. Реч је заправо о омфиломантији, претпоставци по којој облик пупка указује на неке карактеристике човека, а и на трајање његовог живота.

Настала је у Kини, а људи који верују у њу кажу да облик пупка може, чак, предвидети колико ћете деце имати. Довољно је рећи да ако жудите за великом породицом, што је дубљи пупак, то боље. Према берлинском психологу др Герхарду Рајбману, такође можете предвидети колико ћете живети гледајући свој пупак. Најдуже живе људи са дубоким и округлим пупком, а најкраће људи са овалним пупком.

Постоје и неке болести које могу да прате помало необичан изглед пупка, али стручњаци кажу да је то углавном случај код деце и беба. На пример, пупчана кила настаје када унутрашњи део тела гура кроз ослабљени део мишића или околно ткиво. Пупчане киле су веома честе код деце, посебно код превремено рођених беба. Пупчана кила изгледа као безболна квржица у пупку или близу њега.

(Shutterstock)

Може да се повећа када се смеје, кашља, плаче или врши нужда, а да се смањи када лежи и у опуштеном стању. Обично прође сама од себе пре него што дете достигне прву годину живота. Иако не постоје научни докази који подржавају идеју да облик пупка може открити ваш темперамент или дужину живота, ова претпоставка је свакако занимљива и забавна. Дакле, ако сте радознали и питате се шта величина или облик вашег пупка заиста значи, ево одговора.

Избочени пупак

Kод мале деце позната је као пупчана кила и понекад може изгледати као безболна квржица. Може се повећати када се смеје, кашља, плаче или врши нужда. Истурени пупак указује на снажан, екстровертиран и оптимистичан карактер, на особу која је тврдоглава и воли да буде у центру пажње и одлучна је да добије оно што жели. Људи који имају избочени пупак много размишљају о својим уверењима и ставовима и чврсто их се држе. Дуго су у потрази за партнером који је компатибилан са њима, али када коначно успеју, очекује се дуга веза.

Једна жена је недавно показала свој испупчени пупак и рекла да људи треба да буду довољно самопоуздани да покажу тај део свог тела. Многе жене добију испупчен пупак након трудноће и одлучују се за операцију да би га уклониле. Процедура естетске хирургије позната као умбиликопластика мења величину и облик пупка уклањањем или затезањем коже која га окружује. Популарна је код новопечених мајки које након порођаја имају избочени пупак. Наиме, ношење бебе врши притисак на подручје пупка, а у последњем тромесечју пупак може да вири.

Дубок и округао пупак

Kод људи који имају овај пупак, понекад изгледа као да имају сенку испод прегиба пупка. Kод неких људи такав пупак може да личи на отворена уста, а стручњаци кажу да је ова врста честа код особа које имају вишак стомачног сала. Овај облик пупка указује на скромну, уравнотежену особу великог срца и смирене и стидљиве личности. Људи са овим пупком нису склони да откривају своје проблеме у животу пријатељима и рођацима.

Вертикални/дугуљасти пупак

Овај облик пупка је узак и танак и каже се да указује на самоуверену, великодушну и емоционално стабилну особу. Многи људи су чезнули за овом врстом пупка, а неки су се чак подвргли естетској операцији да би им пупак био баш такав. Иначе, то је најчешћи тип пупка, што показује истраживање објављено у часопису Annals of Plastic Surgery.

Хоризонтални пупак

Овај пупак се шири лево и десно од стомака и одражава комплексну и емотивну личност. Људи са таквим пупком нису склони да одмах верују другима, али када то учине, та особа им много значи. Један од њихових животних принципа је да се опходе према другима онако како желе да се други понашају према њима. Понекад се овај тип пупка назива и Т-тип. Разликује се од шупљег типа јер горњи део коже благо прекрива отвор пупка.

Пупак ван центра

Овај пупак необичног облика указује на особу која воли забаву, јединствену личност склону великим променама расположења и често појачаним емоцијама. Многе труднице примец́ују да им се пупак током трудноће мало помера упоредо са истезањем стомака.

Овални пупак

Пупак у облику јајета указује на хиперактивну и преосетљиву особу. Ако све схватите превише озбиљно, такве људе можете лако повредити, а они то не признају лако. То су нестрпљиви људи којима све лако и брзо досади.

(Б92)

О аутору

Stanko

Оставите коментар