МЕЂУ ИЗМЕЂУ

РАДИЋЕ У МЕТАВЕРЗУМУ

CCO

CCO

Accenture, консултантска компанија за ИТ услуге, најавила је да ће запослити 150.000 нових радника који ће метаверзум и ВР (виртуелна стварност) наочаре користити од свог првог радног дана.

Компанија је чак креирала виртуалну локацију под називом Nth floor, на којој ће се запослени дружити и учествовати у импресивним искуствима учења. Accenture је тренутно у процесу набавке 60.000 наочара за виртуелну стварност у више земаља. Metaverse Continuum помоћи ће да се клијенти упознају са метаверзумом и да унапреде стратегије, искуства и операције у овој области, преноси Блиц.

У циљу да помогне у транзицији пословања користећи нове технологије, компанија је покренула Metaverse Continuum Group коју води Пол Даферти, извршни директор и главни технолошки директор. Компанија је почела да тражи нове начине сарадње и укључивања након две године пандемије. Међутим, многи запослени настављају да раде на даљину.

У недавном извештају који је компанија објавила под насловом „Упознајте се у метаверзуму: Континуум технологије и пословног преобликовања искуства” наводи се да међу 4.600 технолошких и пословних лидера, 71 посто верује да ће метаверзум имати позитиван утицај на њихову компанију. Чак 42 посто верује да ће направити велику трансформацију. Компанија наводи да клијенти прихватају нови начин комуникације. Иначе, Accenture има 40 клијената који су укључени у метаверзум. Произвођач чоколаде ,,Марс”, на пример, сарађује са компанијама Accenture и Microsoft да помогне у дигитализацији свог ланца снабдевања прихватањем концепта дигиталних близанаца.

(Извор Спутњик).

О аутору

Stanko

Оставите коментар