MEĐU IZMEĐU

„SAGA” OSVAJA KANADU

232 pregleda

Weaver, komunikaciona platforma IT kompanije Saga New Frontier Group, zastupljena u više banaka i finansijskih institucija u zemlji i regionu, doživela je proboj i na tržište Kanade, nakon što je predstavljena na stručnoj konferenciji The Future of Banking, Technology and Credit Unions.

 Konferencija je okupila neke od svetskih kreditnih unija, pred kojima je generalni direktor kompanije „Saga”, Nebojša Bjelotomić, govorio upravo o Weaver komunikacionoj platformi i njenim karakteristikama. Naime, ova platforma nudi finansijskim institucijama bolje korisničko iskustvo tako što kroz chatbot rešenje korisnički servis banaka radi 24 sata, sedam dana u nedelji, a banke svojim korisnicima omogućavaju trenutno zadovoljenje potreba kao i ulogu finansijskog savetnika.

Ova komunikaciona platforma predstavlja idealno rešenje za grupu korisnika kreditnih unija i prvi je multijezični i voice bot u zemljama centralne i istočne Evrope. Više od 27 odsto korisnika koji koriste Weaver chatbot ne koristi druge digitalne kanale kompanije, a potrebno je samo tri meseca za implementaciju rešenja.

Kompanija Saga New Frontier Group razvila je veliki broj jedinstvenih informacionih sistema i izvršila revolucionarni uticaj na funkcionisanje javnog sektora i finansijskih institucija. Takođe, „Saga” razvija softverske proizvode, koji su zasnovani na veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju. U 2009. godini „Saga” je postala deo New Frontier Group – najperspektivnije grupacije IKT preduzeća u centralnoj i istočnoj Evropi koja se 2013. godine našla na „Gartnerovoj” listi 10 najuspešnijih sistemintegratora na ovim tržištima.

(Izvor Kurir)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar