MEĐU IZMEĐU

U PEKINGU VEĆ 6G MREŽA

210 pregleda
Depositphotos/Camachi

Kineski istraživači postigli su rekordnu brzinu prenosa podataka koristeći revolucionarnu tehnologiju koja bi mogla pomoći Kini da preuzme vođstvo u globalnoj trci za bežičnu komunikaciju sledeće generacije – 6G.

Prema Sout China Morning post-u, tim koji predvodi profesor Jan Čao sa Fakulteta za vazduhoplovstvo Univerziteta Cinghua instalirao je eksperimentalni radio-sistem na mestu održavanja Olimpijskih igara u Pekingu. U eksperimentu su datoteke veće od jednog terabajta prenošene na udaljenosti od oko jednog km i uspostavljen je rekord brzine prenosa podataka.Transfer je završen za manje od sekunde. Izveštaj o eksperimentalnim rezultatima pokazuje da je to omogućeno korišćenjem visokofrekventnih radio-talasa koji se nazivaju radarmilimetarski talasi i da se ova tehnologija može primeniti na 6G prenos podataka.

Profesor Jan Čao je naglasio da je „ovo fizičko uvođenje nove dimenzije i da može dovesti do potpuno novog sveta sa gotovo beskrajnim mogućnostima.Eksperimentalna bežična linija postavljena u kompleksu Zimskih olimpijskih igara mogla bi istovremeno da strimuje preko 10.000 video-snimka visoke rezolucije uživo, kaže istraživački tim iz Pekinga.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar