MEĐU IZMEĐU

DA VINČIJEVI POTOMCI

217 pregleda

Italijanski naučnici su, istražujući porodično stablo Leonarda da Vinčija, pronašli 14 muškaraca koji su potomci porodice slavnog umetnika.

Njihov rad „sinteza je deceniju dugog istraživanja čiji je cilj rekonstrukcija potpune i ažurirane genealogije porodice Da Vinči“, napisali su naučnici u radu objavljenom u časopisu Human Evolution. Stručnjaci za Da Vinčija Alesandro Vekozi i Agnes Sabato rekli su da su dokumentovali 21 generaciju umetnikove porodice.

Za svoju studiju vodili su razgovore s potomcima italijanskog slikara, arhitekte i inženjera, piše agencija DPA. Naučnici su identifikovali nekoliko porodica na različitim granama njegovog porodičnog stabla.Potpuna istorija porodice sada je duga 690 godina. Naučnici su pratili muški deo loze, od Leonardovog pretka Mikelea, rođenog u 13. veku, a potom njegovu rodbinu, od njegovog oca Pjera Frosina do rođenja samog umetnika 1452. godine.Koristili su i dokumente kako bi pronašli četiri porodice povezane s Da Vinčijevim bratom Domenikom.Slavni umetnik imao je najmanje 22 polubraće i sestara, no nije imao dece.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar