U ZDRAVOM DUHU

ISHRANA PO TVOJOJ MERI

136 pregleda
Samsung.com

Katarina Vujasin

Nedavna istraživanja pokazuju da konzumiranje istih namirnica ima različit uticaj na ljude. Kod jednog čoveka može doći do insulinskog skoka, dok kod drugog insulinske vrednosti mogu ostati skoro nepomenjene. Iz tog razloga sve veća pažnja se posvećuje personalnom režimu ishrane. Da bi se hranljive materije zadržale u hrani, potrebno je obratiti posebnu pažnju na pripremu.

Iz tog razloga, sve veća pažnja se posvećuje personalnom režimu ishrane. Da bi se hranljive materije zadržale u hrani, potrebno je obratiti posebnu pažnju na pripremu. Temperatura koja se koristi za gotovljenje, sastojci i materijali od kojih je izrađeno posuđe, samo su neki od faktora na koje moramo obratiti pažnju. Radi pripreme zdravog obroka, potrebno je koristiti kvalitetno posuđe, izrađeno od specifičnih materijala za koje je dokazano da doprinose očuvanju nutritivne vrednosti hrane.

U konstantnoj potrazi za novim metodama i tehnikama spremanja zdrave i ukusne hrane, prilagođene individualnom režimu ishrane, naučnici nailaze na različite izazove. Slično istraživanju i uvođenju personalne medicine, s napretkom tehnologije dolazimo do saznanja vezanih za hemijske i fizičke procese u samoj hrani u toku kuvanja, a i za kasnije njeno delovanje na pojedinačno psihofizičko stanje koje ona izaziva nakon konzumiranja. Jedna od vodećih u ovoj oblasti jeste kompanija Zepter International, koja sa svojim istraživačkim timom radi na optimizovanju kvaliteta svojeg posuđa da bi kupcima obezbedila duži i zdraviji život.

(OPŠIRNIJE u novom štampanom broju GALAKSIJE: kliknite iznad naziva časopisa na ikonicu PRETPLATA).

O autoru

administrator

Ostavite komentar