У ЗДРАВОМ ДУХУ

ИСХРАНА ПО ТВОЈОЈ МЕРИ

Samsung.com

Samsung.com

Катарина Вујасин

Недавна истраживања показују да конзумирање истих намирница има различит утицај на људе. Kод једног човека може доћи до инсулинског скока, док код другог инсулинске вредности могу остати скоро непомењене. Из тог разлога све већа пажња се посвећује персоналном режиму исхране. Да би се хранљиве материје задржале у храни, потребно је обратити посебну пажњу на припрему.

Из тог разлога, све већа пажња се посвећује персоналном режиму исхране. Да би се хранљиве материје задржале у храни, потребно је обратити посебну пажњу на припрему. Температура која се користи за готовљење, састојци и материјали од којих је израђено посуђе, само су неки од фактора на које морамо обратити пажњу. Ради припреме здравог оброка, потребно је користити квалитетно посуђе, израђено од специфичних материјала за које је доказано да доприносе очувању нутритивне вредности хране.

У константној потрази за новим методама и техникама спремања здраве и укусне хране, прилагођене индивидуалном режиму исхране, научници наилазе на различите изазове. Слично истраживању и увођењу персоналне медицине, с напретком технологије долазимо до сазнања везаних за хемијске и физичке процесе у самој храни у току кувања, а и за касније њено деловање на појединачно психофизичко стање које она изазива након конзумирања. Једна од водећих у овој области јесте компанија Zepter International, која са својим истраживачким тимом ради на оптимизовању квалитета својег посуђа да би купцима обезбедила дужи и здравији живот.

(ОПШИРНИЈЕ у новом штампаном броју ГАЛАКСИЈЕ: кликните изнад назива часописа на иконицу ПРЕТПЛАТА).

О аутору

Stanko

Оставите коментар